ΑΘΗΝΑ
01:23
|
08.09.2024
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία δραστηριοποιείται στο πεδίο της αναπηρίας. Η πυρκαγιά ανάγκασε την οργάνωση να αναστείλει κάθε δραστηριότητα εντός του κτιρίου.
SOS για το Κέντρο Δραστηριοτήτων της Tandem!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία TANTEM, η οποία  δραστηριοποιείται στο πεδίο της αναπηρίας με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αναπήρων/νευροδιαφορετικών παιδιών και νέων που ζουν σε ιδρύματα, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός του Κέντρου Δραστηριοτήτων της το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά που εκδηλώθηκε μετά από έκρηξη που προκλήθηκε λόγω διαρροής ρεύματος στην κουζίνα του Κέντρου Δραστηριοτήτων της Tandem, κατέστρεψε ολοσχερώς τον συγκεκριμένο χώρο ενώ προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση ολόκληρου του κτιρίου. Επιπλέον, στάχτες και έντονη δυσοσμία έχουν κατακλύσει όλους τους ορόφους του κτιρίου, καθιστώντας τον χώρο μη ασφαλή και ακατάλληλο για χρήση και αναγκάζοντας την οργάνωση να αναστείλει κάθε δραστηριότητα εντός του χώρου.

Η Tandem αναφέρει ότι χρειάζεται κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να αντεπεξέλθει στο κόστος των εργασιών που απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση του Κέντρου Δραστηριοτήτων και την επανεκκίνηση της λειτουργίας του.

Πιο συγκεκριμένα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πρόκειται να διατεθούν για τα εξής:
1. Τον επαγγελματικό καθαρισμό ολόκληρου του κτιρίου από συνεργείο εξειδικευμένο σε πυρκαγιές

2. Την αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροδότησης, τις απαραίτητες επισκευές στον χώρο και την αντικατάσταση του κατεστραμμένου από τη φωτιά εξοπλισμού.

3. Τη συνέχιση των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων της οργάνωσης αποκλειστικά εκτός του Κέντρου Δραστηριοτήτων, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Κάθε δωρεά, μεγάλη ή μικρή, μπορεί να κάνει τη διαφορά! Μπορείτε να στηρίξετε την Tandem με τους παρακάτω τρόπους:

● Δωρεά μέσω της καμπάνιας crowdfunding: https://donorbox.org/activitycenterfund

● Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό: Στοιχεία Λογαριασμού:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Αριθμός λογαριασμού: 68248000959
IBAN: GR 08 0110 6820 0000 6824 8000 959
Δικαιούχος: ΤΑΝΤΕΜ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Swift: ETHNGRAA

Με κάθε συνεισφορά η Tandem έρχεται πιο κοντά στην επαναλειτουργία του Κέντρου Δραστηριοτήτων της και τη διασφάλιση της συνέχισης των δράσεών της.

Ποια είναι η Tandem

Η Tandem δραστηριοποιείται από το 2007 εντός του Π.Α.Α.Π.Α.Β. (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας – Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας) πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις για την ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περίπου 80 ανάπηρων/νευροδιαφορετικών παιδιών και νέων που ζουν εκεί. Έχει ως όραμα και απώτερο καταστατικό σκοπό την αποϊδρυματοποίηση (την αντικατάσταση των μεγάλων ιδρυμάτων από μικρές δομές οι οποίες βρίσκονται εντός της κοινότητας).

Η Tandem καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοπρεπή διαβίωση όσων ζουν σε κλειστές δομές ιδρυματικού τύπου και την ενδυνάμωση των παιδιών και νέων που διαμένουν στο Π.Α.Α.Π.Α.Β., υλοποιώντας προγράμματα στο πλαίσιο των οποίων ενισχύεται το γνωστικό τους υπόβαθρο αλλά και οι δεξιότητές τους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας ανεξάρτητης διαβίωσης εντός της κοινότητας, πράγμα που συνιστά τον πρωταρχικό σκοπό της οργάνωσης.

Προωθεί την συμπερίληψη και συμβάλλει στην ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ποικιλομορφίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενστερνίζεται το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας, βάσει του οποίου η αναπηρία προκύπτει ως αποτέλεσμα των εμποδίων που θέτει η Πολιτεία και η κοινωνία σε ένα άτομο και όχι ως έμφυτη αδυναμία του ίδιου του ατόμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Ρωσικό εμβόλιο κατά του καρκίνου πέρασε τις προκλινικές δοκιμές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα