ΑΘΗΝΑ
09:17
|
19.05.2024
Στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας, έξω από το σταθμό «Μέγαρο Μουσικής».
Ο ξεριζωμός του παλαιστινιακού λαού από τη γη του σε εξέλιξη επτά δεκαετίες μετά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στις 7 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας, έξω από το σταθμό «Μέγαρο Μουσικής», καλεί η Πρωτοβουλία για τα 76 χρόνια από τη Νάκμπα με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο της 15ης Μάη του 1948 και την έναρξη του ξεριζωμού του παλαιστινιακού λαού από τη γη του που βρίσκεται σε εξέλιξη επτά δεκαετίες μετά.

Κάνοντας λόγο για «ολοκληρωτική δολοφονική, εποικιστική επίθεση τύπου απαρτχάιντ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό», η Πρωτοβουλία καταγγέλλει τη νομιμοποίηση της ισραηλινής γενοκτονίας από τις ΗΠΑ και τους ακόλουθούς τους, αλλά και την στήριξη του σιωνιστικού καθεστώτος από την ελληνική κυβέρνηση.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Εδώ και 76 χρόνια οι σιωνιστές συνεχίζουν την ολοκληρωτική δολοφονική, εποικιστική επίθεση τύπου απαρτχάιντ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό.

Η φετινή ημέρα μνήμης της Al Nakba δεν μπορεί παρά να συνδέεται βαθύτατα με την ηρωική επιχείρηση «Καταιγίδα Al Aqsa» στις 7 Οκτώβρη 2023, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί μια ένοπλη αντεπίθεση της ενωμένης Παλαιστινιακής Αντίστασης απέναντι στην κατοχή. Ο πανικός, που συνοδεύτηκε από ένα συνεχιζόμενο κρεσέντο γενοκτονικής μανίας, με τον οποίο αντιμετώπισαν οι σιωνιστές και οι σύμμαχοι τους αυτή την ένοπλη εξέγερση του παλαιστινιακού λαού, καταδεικνύει ότι ο ιμπεριαλιστικός άξονας με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν είναι ούτε αύθραστος ούτε ανίκητος, ακόμα και στις πλέον εξαιρετικά εξοπλισμένες εμπροσθοφυλακές του, όπως τον χωροφύλακα του ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή που ονομάζεται «Ισραήλ».

Οι ίδιες χώρες που σήμερα καταδικάζουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και επί σειρά ετών νομιμοποιούν τις δολοφονίες αμάχων από το Ισραήλ, είναι αυτές που από το 2014 στηρίζουν το ναζιστικό μπαντερικό καθεστώς του Κιέβου και τις προσπάθειες εθνοκάθαρσης κατά του λαού του Ντονμπάς.

Η ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο του φιλοϊμπεριαλιστικού πολιτικού συστήματος της χώρας προσφέρει την αμέριστη στήριξη προς το σιωνιστικό καθεστώς. Είτε μέσω του άξονα Ελλάδα- Αίγυπτος-Ισραήλ, είτε μέσω της ολόπλευρης στήριξης του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου και των νατοϊκών επιδιώξεων στην Υεμένη και την Αφρική, αποδεικνύεται επικίνδυνο για τους λαούς της περιοχής, σέρνοντας τη χώρα πίσω από τα σχέδια του ευρωατλαντισμού.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η συντριβή του ΝΑΤΟ σε όλα τα μέτωπα, αποτελεί καθοριστικής σημασίας εξέλιξη για την ανθρωπότητα και ο αγώνας για αυτήν καθήκον. Στεκόμαστε στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται απέναντι στον ευρωατλαντισμό για την ήττα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, η οποία θα αποτελέσει νίκη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Πάνω σε αυτή την λογική, καλούμε το σύνολο του λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας, σε διαδήλωση τιμής και αγώνα για την Νάκμπα την Τετάρτη 15 Μάη στο Πάρκο Ελευθερίας στις 19:00, έξω από το σταθμό Μέγαρο Μουσικής.

Μαζικά και οργανωμένα τιμούμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του περήφανου λαού της Παλαιστίνης. Να παλέψουμε για την ήττα του Ιμπεριαλιστικού Σφαγείου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα δεσμά του.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ – ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα