ΑΘΗΝΑ
13:36
|
24.06.2024
Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ αντιμετωπίζουν προβλήματα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται πως δίνουν μάχη στήθος με στήθος στην κούρσα για την προεδρία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Καθώς ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη και ο Μπάιντεν δέχεται κριτική για την υποστήριξή του στον πόλεμο του Ισραήλ, περίπου το 40% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δήλωσε στη δημοσκόπηση, που διήρκεσε οκτώ ημέρες και ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη, ότι θα ψήφιζε τον Μπάιντεν αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, με αντίστοιχο ποσοστό να επιλέγει τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Τα ποσοστά έχουν παραμείνει σχεδόν αμετάβλητα από προηγούμενη δημοσκόπηση του πρακτορείου στις 29-30 Απριλίου, όπου ο Μπάιντεν είχε προβάδισμα μίας μονάδας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η έρευνα έχει περιθώριο σφάλματος περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες και πολλοί ψηφοφόροι παραμένουν αναποφάσιστοι, την ώρα που απομένουν μόλις έξι μήνες πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Περίπου το 20% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην δημοσκόπηση δήλωσε ότι δεν έχει επιλέξει υποψήφιο, κλίνει προς επιλογές τρίτων κομμάτων ή ίσως δεν θα ψηφίσει καθόλου.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 13% των ερωτηθέντων θα επέλεγε τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ. Η προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήχθη τον Απρίλιο έδειξε τον Κένεντι να λαμβάνει την υποστήριξη του 8% των συμμετεχόντων.

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Τραμπ αντιμετωπίζουν προβλήματα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές στις οποίες θα είναι εκ νέου αντίπαλοι.

Ο 77χρονος Τραμπ έχει περάσει τον περισσότερο καιρό τους τελευταίους μήνες σε δικαστήριο του Μανχάταν, όπου εκδικάζεται υπόθεση στην οποία κατηγορείται ότι κατέβαλε χρήματα σε πορνοστάρ πριν τις εκλογές του 2016, προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της για τη φερόμενη ως σχέση που είχαν.

Προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos είχε δείξει ότι μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρούν αυτές τις κατηγορίες σοβαρές.

Παράλληλα εναντίον του Τραμπ εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2021, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε διαβαθμισμένα έγγραφα αφού αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο.

Από την πλευρά του, ο 81χρονος Μπάιντεν είναι αντιμέτωπος με ανησυχίες για την προχωρημένη ηλικία του και τον τελευταίο καιρό δέχεται επικρίσεις για τη στήριξή του στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε αμερικανικά πανεπιστήμια, εγείροντας φόβους μεταξύ των Δημοκρατικών ότι οι νεαροί ψηφοφόροι ενδέχεται να στραφούν εναντίον του Μπάιντεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεολογία του Αγίου Πνεύματος και Απελευθέρωση στη σύγχρονη Παλαιστίνη

Νέα κατρακύλα του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου

Συνεχίζεται ο πόλεμος κατά της Kaspersky: Και η Δανία στο «παιχνίδι» μετά τις ΗΠΑ

Εγκρίθηκε το 14ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας: Τι περιλαμβάνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα