ΑΘΗΝΑ
02:00
|
07.06.2026
Νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό το απόγευμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
28 οι συλληφθέντες κατά την διάρκεια της εκκένωσης της κατάληψης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 16) καλούν στις 11 το πρωί αλληλέγγυοι, καθώς θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι 28 συλληφθέντες κατά την εκκένωση από αστυνομικές δυνάμεις της Νομικής Σχολής που κατελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Σε βάρος των 28 συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας καθώς και παραβάσεις, κατά περίπτωση, των νομοθεσιών για τα όπλα και τις φωτοβολίδες.

Με την καταστολή του φοιτητικού κινήματος να είναι ακόμα μια φορά στο προσκήνιο, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε χθες λόγο για «έμπρακτη επιβολή του νόμου και της τάξης» στα πανεπιστήμια, με αφορμή το γεγονός, το απόγευμα, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες καλούν σε κινητοποίηση με αφορμή την συμπλήρωση 76 χρόνων από την Νάκμπα (Καταστροφή), του αρχικού διωγμού των Παλαιστινίων από τη γη τους, με συγκέντρωση στις 6:30 το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα και στη Θεσσαλονίκη με σημείο συγκέντρωσης το Άγαλμα Βενιζέλου στις 7 το απόγευμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους Πολεοδομιών για χρηματισμό

Στη φυλακή ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα