ΑΘΗΝΑ
13:01
|
22.06.2024
Η κρατική υπηρεσία προστασίας αύξησε τα μέτρα ασφαλείας του πρωθυπουργού ώστε να αποφευχθεί παρόμοια απόπειρα σε βάρος του Πολωνού ηγέτη.
Ντόναλντ Τουσκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απειλές μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου ομολόγου του, Ρόμπερτ Φίτσο, δήλωσε σήμερα πως δέχθηκε ο Πολωνός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε., Ντόναλντ Τουσκ.

«Συνέβησαν πολλά χθες» ανέφερε ο Τουσκ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X που συνοδεύεται από ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός σχολίου που λέει: «Σήμερα, οι Σλοβάκοι μας έδωσαν ένα παράδειγμα για το τι πρέπει να γίνει με τον Ντόναλντ Τουσκ» αν αποφασίσει να μην συνεχίσει την επένδυση σε ένα μεγάλο αεροδρόμιο στην κεντρική Πολωνία.

Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του Τουσκ έγινε γνωστό πως η κρατική υπηρεσία προστασίας αύξησε τα μέτρα ασφαλείας του πρωθυπουργού ώστε να αποφευχθεί παρόμοια δολοφονική απόπειρα σε βάρος του Πολωνού ηγέτη.

Η Πολωνία έχει «ιστορικό» πρόσφατων πολιτικών δολοφονιών, όπως εκείνη που έγινε το 2019 κατά ενός «φιλελεύθερου» δημάρχου στο Γκντανσκ που αποδοκίμαζε έντονα τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του τότε κυβερνώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Απόφαση συμμετοχής στην αγωγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ

Ρεύμα: Μας πρόδωσε… το πράσινο-Μπλε και κίτρινα τα φθηνότερα τιμολόγια το Α΄εξάμηνο

ΑΠΘ: Στρατηγικός σχεδιασμός με εργολαβία σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων

Νάιτζελ Φάρατζ: Το ΝΑΤΟ φταίει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα