ΑΘΗΝΑ
03:05
|
27.07.2024
Βάσει νομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Τετάρτη το Σάββατο πλέον θεωρείται επίσημα αργία στο Ιράν ενώ οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας μειώνονται.
Το Συμβούλιο των Φρουρών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ιρανοί νομοθέτες ψήφισαν νομοσχέδιο για να γίνουν τα Σάββατα, πέραν των Παρασκευών, αργίες του Σαββατοκύριακου. Για να τεθεί σε εφαρμογή, ωστόσο, το νομοσχέδιο απαιτεί την τελική επιβεβαίωση από το Συμβούλιο των Φρουρών.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της Τετάρτης, ο νομοθέτης Μοχαμάντ Ρεζά Μιρταζεντινί δήλωσε ότι θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερο να παραμείνουν οι Πέμπτες και οι Παρασκευές ως αργίες. Υποστήριξε ότι οι εμπορικές σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ ανέρχονται σε 1,5 τρισ. δολάρια και οι συναλλαγές αυτές πραγματοποιούνται όλες τις ημέρες της εβδομάδας, αλλά δεν έχουν ούτε μία κοινή ώρα εργασίας.

Ο Μιρταζεντινί επεσήμανε ότι το 85% του εξωτερικού εμπορίου του Ιράν γίνεται με μουσουλμανικές χώρες και το 15% με άλλα έθνη, λέγοντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν πρέπει να λάβει μια απόφαση που θα βλάψει την κουλτούρα της κοινωνίας.

Ο Αλί Ακμπάρ Αλιζαντέ, ένας άλλος βουλευτής, δήλωσε αντιτιθέμενος στο νομοσχέδιο ότι η διαφορά στις ζώνες ώρας μεταξύ του Ιράν και άλλων χωρών θα καταστήσει την αργία του Σαββάτου άσκοπη, προσθέτοντας ότι τα τελωνεία είναι ανοικτά όλες τις ημέρες της εβδομάδας και οι εμπορικές παραγγελίες καταχωρούνται.

Ο Μοχάμμαντ Ρεζαπούρ Εμπραχίμι, ένας άλλος βουλευτής, δήλωσε υπέρ του νομοσχεδίου ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι απόψεις του Ιρανικού Συνεταιριστικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Ιράν, προσθέτοντας ότι 45.000 οικονομικοί εμπειρογνώμονες υπέγραψαν μια αίτηση που ζητούσε την ανακήρυξη του Σαββάτου ως αργίας και ότι το Ιράν έχει χάσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω του γεγονότος ότι τα Σάββατα δεν ήταν αργία.

Δεδομένου ότι πριν από αυτόν τον νέο νόμο, οι Πέμπτες ήταν ημιαργία στο Ιράν, μετά την τελική έγκριση αυτού του νομοσχεδίου από το Συμβούλιο των Φρουρών, όλες οι εκτελεστικές υπηρεσίες, εκτός από φορείς όπως μονάδες πρόνοιας, τράπεζες, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αθλητικές εγκαταστάσεις και στρατιωτικές, αστυνομικές και μυστικές μονάδες, υποχρεούνται να οργανώσουν το ωράριό τους σε πέντε εργάσιμες ημέρες από την Κυριακή έως την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι ώρες εργασίας θα μεταβληθούν από 44 και 176 ώρες αντίστοιχα ανά εβδομάδα και μήνα σε 42,5 και 170 ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα