ΑΘΗΝΑ
23:42
|
19.09.2024
Εκτός κινδύνου η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Ρόμπερτ Φίτσο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υγεία του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος επέζησε από απόπειρα δολοφονίας, βρίσκεται εκτός κινδύνου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Περιβάλλοντος της Σλοβακίας Τόμας Ταράμπα.

Ο Φίτσο τραυματίστηκε σε περιστατικό με πυροβολισμούς που συνέβη μετά από κυβερνητική συνεδρίαση στην πόλη Χάντλοβα, στο δυτικό τμήμα της Σλοβακίας. Νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση, με τραύματα σε ένα άκρο, στο θώρακα και στην κοιλιά ενώ ο δράστης συνελήφθη. Σύμφωνα με τα σλοβακικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, πρόκειται για τον 71χρονο συγγραφέα Juraj Cintula, ο οποίος πραγματοποίησε την απόπειρα δολοφονίας κατά του Fico επειδή διαφωνούσε με την πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Φίτσo τηρεί μια διαφορετική από την πλειοψηφία των κρατών μελών της Ε.Ε. για την Ουκρανία, υποστηρίζοντας την άμεση κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες. Η κυβέρνησή του, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2023, έχει σταματήσει τις στρατιωτικές προμήθειες προς το Κίεβο, αλλά παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια. Ο πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα