ΑΘΗΝΑ
12:31
|
23.06.2024
Τρία άτομα στο νοσοκομείο, δεκάδες τα κρούσματα σε παιδιά πολλών δημοτικών σχολείων.
Σε μηνύσεις προσανατολίζονται δεκάδες γονείς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βαριά συμπτώματα, συνεπεία τροφικής δηλητηρίασης, εκδήλωσαν δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολίων στην Λαμία, αφού κατανάλωσαν σχολικά γεύματα, με αποτέλεσμα σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου μεταφέρθηκαν τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο παιδιά, που είχαν καταναλώσει φαγητό από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία.

Τα θύματα της τροφικής δηλητηρίασης εκτιμάται πως είναι πολύ περισσότερα, αλλά δεν έφτασαν στη λύση του Νοσοκομείου και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Ενδεικτικά, αναφέρει η ιστοσελίδα, μόνο στο 7ο Δημοτικό της πόλης τα κρούσματα είναι τουλάχιστον 15, με διαρκείς εμετούς και διάρροιες, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των παιδιών με ανάλογα συμπτώματα από το Δημοτικό Σχολείο Μοσχοχωρίου και το 14ο Δημοτικό. Περιστατικά αναφέρθηκαν και στο Δημοτικό Κομποτάδων – Μεξιατών.

«Το παιδάκι μου μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα που έφαγε το φαγητό από το πακέτο (Σ.LR: μακαρόνια με κιμά) διπλώθηκε από τον πόνο στο στομάχι κι άρχισε τους εμετούς. Είχε αλλάξει το χρώμα του», περιέγραψε στο LamiaReport, μητέρα 8χρονης που είχε την ατυχία να δοκιμάσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων εφαρμόζεται σε όλη την Στερεά και όχι μόνο, ενώ δεκάδες γονείς προσανατολίζονται στην κατάθεση μηνύσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Καληδονία: Συλληφθέντες ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας μεταφέρθηκαν στη Γαλλία

Νέες πυρκαγιές σε Αργολίδα και Ροδόπη

ΗΠΑ: Τέσσερις οι νεκροί στο νέο επεισόδιο μαζικών πυροβολισμών

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες θα δηλώσουν αντιρρησίες συνείδησης για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα