ΑΘΗΝΑ
22:00
|
04.07.2024
Στην κρίσιμη συγκυρία των Ευρωεκλογών που θα κρίνουν αν η Ευρώπη πάει προς τον πόλεμο ή την ειρήνη, τον χρειαζόμαστε ενεργό, ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Παρόμοιες απόψεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία μοιράζονται οι δύο πρωθυπουργοί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου και αυτή είναι μια φρικτή απώλεια όχι μόνο για τη Σλοβακία, αλλά και για την Ουγγαρία δήλωσε ο Βίκτορ Όρμπαν σήμερα, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο, δύο ημέρες μετά από την απόπειρα δολοφονίας που προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και ο Σλοβάκος ομόλογός του έχουν παρόμοιες απόψεις για πολλά διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ο Ρόμπερτ Φίκο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου» και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του.

Εκτίμησε, δε, ότι ακόμα και αν ο Σλοβάκος πρωθυπουργός αναρρώσει θα μείνει εκτός καθηκόντων για μήνες σε μια κρίσιμη στιγμή ενόψει των ευρωεκλογών. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εκλογή που θα αποφασίσει όχι μόνο για τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά -μαζί με τις εκλογές στις ΗΠΑ- μπορεί να καθορίσει την πορεία προς τον πόλεμο ή την ειρήνη για ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.«Σε αυτή τη συγκυρία θα χρειαζόμασταν πολύ τον Ρόμπερτ Φίτσο ενεργό και μια Σλοβακία υπέρ της ειρήνης», κατέληξε.

Έχει τις αισθήσεις του είπε ο Σλοβάκος πρόεδρος

Ο Φίτσο παραμένει σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση και μπορεί να μιλήσει λίγο, δήλωσε χθες Πέμπτη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Πίτερ Πελεγκρίνι.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι γιατροί θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να αξιολογήσουν την υγεία του πρωθυπουργού και να συζητήσουν το ενδεχόμενο μεταφοράς του από την Μπάνσκα Μπίστριτσα όπου νοσηλεύεται, στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε παλιό οινοποιείο στον Ταύρο

Εκλογές στη Βρετανία: Στο 67% η συμμετοχή-Προς ιστορική νίκη οδεύουν οι Εργατικοί

Γερμανία: Άλλαξε ονομασία πόλης για τα μάτια της Τέιλορ Σουίφτ

Κέρκυρα: Ξήλωσαν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες μετά από καταγγελίες στο MyCoast

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα