ΑΘΗΝΑ
02:13
|
27.07.2024
Επιστολή των φοιτητών απαιτεί «Η Χιλή να παράσχει υποστήριξη για την αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης».
Μια γυναίκα κρατά μια παλαιστινιακή σημαία καθώς φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Χιλής συγκεντρώνονται για μια διαδήλωση για να τιμήσουν τη Νάκμπα, στο Σαντιάγο της Χιλής, στις 15 Μαΐου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ποντιφική Ομοσπονδία Φοιτητών Καθολικών Πανεπιστημίων (FEUC) και η Οργάνωση Αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη (OSP-UC) στη Χιλή απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο Γκάμπριελ Μπόριτς απαιτώντας: «Πρόσθετα συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις για τη διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ», μεταδίδει το Middle East Monitor.

Η επιστολή που παρέδωσαν οι φοιτητές στον Πρόεδρο Μπόριτς κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στα κεντρικά γραφεία του πανεπιστημίου απαιτούσε: «Η Χιλή να παράσχει υποστήριξη για την αγωγή που κατέθεσε η Νότια Αφρική κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης».

Στην επιστολή τους, οι Χιλιανοί φοιτητές εξέφρασαν την έκπληξή τους για την καθυστέρηση της χώρας τους να συμμετάσχει στη μήνυση κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι αυτό είναι ανεξήγητο: «Δεδομένου του αριθμού των Χιλιανών παλαιστινιακής καταγωγής και του γεγονότος ότι η χώρα έχει βασίσει την εξωτερική της πολιτική στην τήρηση του Διεθνούς Δικαίου.»

Οι φοιτητές τόνισαν την«Ανάγκη να στηρίξει η εκτελεστική αρχή το σχέδιο νόμου που απαγορεύει την εισαγωγή αγαθών και υπηρεσιών από οικισμούς στα κατεχόμενα, το οποίο εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον περασμένο Ιανουάριο».

Εξέφρασαν επίσης: «Ευχαριστούμε για τις αποφάσεις σας υπέρ της δικαιοσύνης στην Παλαιστίνη, τη γη των πατέρων και των παππούδων μας, αλλά απαιτούμε περισσότερα».

Η επίσκεψη και η συνάντηση του Μπόριτς με φοιτητές έρχεται μια ημέρα αφότου απαίτησαν από τη Χιλή να διακόψει τις διπλωματικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με τη χώρα που «διαπράττει γενοκτονία».

Ο Μπόριτς ανακοίνωσε σε μια ομιλία του σε φοιτητές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Πανεπιστήμιο της Χιλής στην πρωτεύουσα, Σαντιάγο, για τον εορτασμό της 76ης επετείου της Παλαιστινιακής Νάκμπα, ότι: «Είναι πολύ σημαντικό να μην δούμε αυτή την επέτειο ως μια ακόμη χρονιά, αλλά εντός το πλαίσιο της μεγαλύτερης γενοκτονίας στον κόσμο».

Οι μαθητές φώναξαν συνθήματα όπως «Όχι άλλος θάνατος αθώων παιδιών», «Ας διακόψουμε τις σχέσεις με το Ισραήλ» και «Δεν είναι πόλεμος, είναι γενοκτονία» ενώ προετοιμάζονταν για καταυλισμό και συμμετείχαν στο παγκόσμιο κίνημα για την υποστήριξη του παλαιστινιακού λαού που εφαρμόζεται σε διάφορα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα