ΑΘΗΝΑ
14:06
|
26.06.2024
Τιμήθηκε στην Τουρκία η «Ημέρα Μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ» που συμπίπτει με την 19η Μαΐου 1919 όταν ξεκίνησε η δεύτερη φάση της ποντιακής γενοκτονίας.
Έκανε λόγο για «θεμέλιο λίθο» στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Ημέρα Μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ, που για την γειτονική χώρα ταυτίζεται με την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, την 19η Μαΐου όταν ο Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα και ξεκίνησε η δεύτερη και πιο άγρια φάση εξόντωσης των Ελλήνων του μικρασιατικού Πόντου, τίμησε και φέτος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις που ρίχνουν ακόμα μια σκιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στο μήνυμά του, σήμερα Κυριακή, ο Τούρκος πρόεδρος, τόνισε την ιστορική σημασία της 19ης Μαΐου, που σηματοδότησε την έναρξη του «Τουρκικού Πολέμου Ανεξαρτησίας» υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, κάνοντας λόγο για «θεμέλιο λίθο» στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Τουρκίας.

«Αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί τη σπίθα της ανεξαρτησίας και των μελλοντικών φιλοδοξιών που άναψε από κάθε γωνιά του έθνους μας ενάντια στην εχθρική κατοχή. Ο εθνικός αγώνας που ξεκίνησε στη Σαμψούντα εξαπλώθηκε σε όλη την Ανατολία, φτάνοντας σε κρίσιμα σημεία στην Αμάσεια, στο Ερζερούμ, στο Σίβας και τελικά στην Άγκυρα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε τη σημασία του «πνεύματος της 19ης Μαΐου», χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Τουρκίας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων. «Ο αγώνας μας για ανάπτυξη, ανάπτυξη και ενδυνάμωση μπορεί να συνεχιστεί μόνο αν αγκαλιάσουμε την ουσία, τις αρχές, τα ιδανικά και τους στόχους της 19ης Μαΐου», υπογράμμισε και προέτρεψε τη νεολαία να διατηρήσει αυτό το πνεύμα με αποφασιστικότητα και ενότητα, μπροστά σε όλες τις πιέσεις και τις προκλήσεις,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα