ΑΘΗΝΑ
16:07
|
02.06.2024
Συναντήσεις με τον νέο υπουργό Επικρατείας για Αμυντικές Υποθέσεις και τον υπουργό Εξωτερικών, στο Αμπού Ντάμπι.
Συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα, την Ερυθρά Θάλασσα και την επιχείρηση Aspides
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον νέο υπουργό Επικρατείας για Αμυντικές Υποθέσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Μουμπάρακ Φάντελ Αλ Μαζράουι, είχε χθες, Σάββατο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο Αμπού Ντάμπι.

Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο υπουργών κυριάρχησε η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως προβλέπεται και στη Συμφωνία για τη Συνεργασία των δύο χωρών στην Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα που είχε υπογράψει ως υπουργός Εξωτερικών ο κ. Δένδιας, με τον ομόλογό του των ΗΑΕ το 2020.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση τονίστηκε επίσης η κοινή θέληση των δύο πλευρών για την προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, με βάση τούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ενώ οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση στη Γάζα, την Ερυθρά Θάλασσα και την επιχείρηση Aspides της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή.

Στο πλαίσιο επίσης της υλοποίησης της «Ατζέντας 2030» και σε συνέχεια σχετικών επαφών που είχε πραγματοποιήσει ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τον παρελθόντα Σεπτέμβριο, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικώς με την συμμετοχή των ΗΑΕ στο Οικοσύστημα Αμυντικής Καινοτομίας της χώρας μας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, Σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακούσατε, ακούσατε: Το Βρετανικό Μουσείο πωλείται στο eBay!

Η Αυστραλία επιδιώκει στρατιωτικές συνομιλίες με την Κίνα, δεσμούς με τις Φιλιππίνες

Η Κίνα δεν παρείχε ποτέ όπλα στα μέρη της ουκρανικής σύγκρουσης – Υπουργός Άμυνας

Αιχμάλωτος στην Πασαντίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα