ΑΘΗΝΑ
02:29
|
27.07.2024
Ο 25χρονος Ρώσος υποστήριξε πως απλώς του αρέσει από μικρός να βάφει τα μαλλιά του σε έντονα χρώματα και πως δεν υποστηρίζει την Ουκρανία.
Ο νεαρός Ρώσος είπε στο δικαστήριο πως δεν υποστηρίζει την Ουκρανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πήγε για (χρωματιστό) μαλλί και βγήκε κουρεμένος μέσω βαρβάτου προστίμου ένας 25χρονος Ρώσος, καθώς οι δικαστές θεώρησαν πως επέλεξε να στείλει μηνύματα βάφοντας τα μαλλιά του στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Και υποστήριξε ο ίδιος πως απλώς του αρέσουν τα έντονα χρώματα στα μαλλιά..

Όπως και να έχει, οι δικαστές δεν τον πίστεψαν. Αποφάσισαν μάλιστα να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 50.000 ρουβλιών (κάπου 550 ευρώ) για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mediazona, το πρόστιμο επιβλήθηκε στον Στανισλάβ Νετέσοφ που κρίθηκε ένοχος για δυσφήμιση του στρατού στις 3 Μαΐου 2024.

Ωστόσο, ο Νετέσοφ  αρνήθηκε πως έβαψε τα μαλλιά του σε ένδειξη συμπαράστασης στην Ουκρανία λέγοντας ότι δεν υποστηρίζει ούτε το Κίεβο, ούτε το ρωσικό στρατό απλώς του αρέσει να βάφει τα μαλλιά του σε έντονα χρώματα εδώ και χρόνια.

Η υπόθεση εναντίον του Μοσχοβίτη ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου, όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστους καθώς επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του αργά το βράδυ.

Οι δράστες έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο και τον γρονθοκόπησαν σπάζοντας του ένα του δόντι, είπε ο Νετέσοφ στη ρωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info, που παρακολουθεί την καταστολή φωνών που επικρίνουν το Κρεμλίνο και όσους στοχοποιούνται επειδή εναντιώνονται στον πόλεμο.

Όταν ο 25χρονος πήγε στην αστυνομία για να υποβάλει μήνυση, οι αστυνομικοί είδαν τα μαλλιά του και τον κατηγόρησαν με βάση την νομοθεσία περί δυσφήμισης του ρωσικού στρατού, σύμφωνα με το Mediazona. Οι αξιωματικοί μάλιστα έδωσαν στον Νετέσοφ κλήση να παρουσιαστεί σε ένα στρατιωτικό γραφείο στρατολόγησης. Στη συνέχεια ο νεαρός τους αποκάλυψε ότι είναι τρανσέξουαλ και μετά ακύρωσαν την κλήση…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα