ΑΘΗΝΑ
21:37
|
28.06.2024
Η μήνυση έρχεται μετά την παραίτηση του προέδρου του ΕΛΓΟ, λόγω πιέσεων για απευθείας αναθέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μηνυτήρια αναφορά κατά του κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, κατεθεσαν στον Άρειο Πάγο την Δευτέρα, 20 Μαΐου, ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ύστερα από την παραίτηση του προέδρου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», λόγω πιέσεων για απευθείας αναθέσεις.

Οι δύο τομεάρχες ζητούν από τον Λευτέρη Αυγενάκη να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Αυτές οι παρεμβάσεις κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του προέδρου του ΕΛΓΟ “Δήμητρα”, από το Υπουργείο, δείχνουν την σαθρότητα της κυβέρνησης, που επιζητά να καπηλευθεί το δημόσιο χρήμα, ενώ ταυτόχρονα εκθειάζει δήθεν την ιδιωτική πρωτοβουλία», ανέφερε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, την Παρασκευή, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης τόνισε ότι είναι μονόδρομος πλέον να δώσει εξηγήσεις ο υπουργός στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Εξερχόμενος από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, ανέφερε: «Οι καταγγελίες του πρώην προέδρου του ΕΛΓΟ είναι πολύ σοβαρές. Από αυτές προκύπτει ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει περισσότερο να μοιράσει χρήματα σε ημετέρους χωρίς διαφάνεια, παρά να πατάξει το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων το οποίο στενάζει η αγορά, οι καταναλωτές και οι αγρότες. Τους ενδιαφέρει περισσότερο να βολέψουν τους ημέτερους και όχι να βοηθήσουν την κοινωνία και τους αγρότες. Η κυβέρνηση είναι πλέον επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

«Ακέφαλο» από σήμερα το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα