ΑΘΗΝΑ
10:46
|
27.07.2024
Είναι σαν να δημιουργείς μια ηθική ισοδυναμία μετά την 11η Σεπτεμβρίου μεταξύ του προέδρου Μπους και του Οσάμα Μπιν Λάντεν είπε μεταξύ άλλων ο Νετανιάχου.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με σχεδόν απαξιωτικό τρόπο και εμμονή στα τετριμμένα «επιχειρήματα» περί πολέμου υπεράσπισης του Ισραήλ απάντησε απόψε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ντυμένος με τα χρώματα της ισραηλινής σημαίας, ο πρωθυπουργός του Ισράηλ  Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το μήνυμά του μεταδόθηκε και στα αγγλικά σε μία προσπάθεια να απευθυνθεί σε διεθνές «ακροατήριο».

Ολόκληρη η αντίδρασή του έχει ως εξής:

«Η εξωφρενική απόφαση του εισαγγελέα του ΔΠΔ, Καρίμ Χαν, να ζητήσει εντάλματα σύλληψης κατά των δημοκρατικά εκλεγμένων ηγετών του Ισραήλ είναι μια ηθική προσβολή ιστορικών διαστάσεων. Θα προσδώσει ένα αιώνιο στίγμα ντροπής στο διεθνές δικαστήριο.

Το Ισραήλ διεξάγει έναν δίκαιο πόλεμο κατά της Χαμάς, μιας γενοκτονικής τρομοκρατικής οργάνωσης που διέπραξε τη χειρότερη επίθεση στον εβραϊκό λαό από το Ολοκαύτωμα.

Η Χαμάς έσφαξε 1200 Εβραίους, βίασε Εβραίες, έκαψε εβραϊκά μωρά, πήρε εκατοντάδες ομήρους.

Τώρα, μπροστά σε αυτές τις φρικαλεότητες, ο κ. Χαν δημιουργεί μια στρεβλή και ψεύτικη ηθική ισοδυναμία μεταξύ των ηγετών του Ισραήλ και των κολλητών της Χαμάς. Αυτό είναι σαν να δημιουργείς μια ηθική ισοδυναμία μετά την 11η Σεπτεμβρίου μεταξύ του προέδρου Μπους και του Οσάμα Μπιν Λάντεν ή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ του FDR και του Χίτλερ.

Τι παρωδία δικαιοσύνης!

Τι αίσχος!

Οι παράλογες κατηγορίες του εισαγγελέα εναντίον μου και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ είναι απλώς μια προσπάθεια να στερηθεί το Ισραήλ το βασικό δικαίωμα της αυτοάμυνας. Και σας διαβεβαιώνω για ένα πράγμα: Αυτή η προσπάθεια θα αποτύχει τελείως.

Πριν από ογδόντα χρόνια, ο εβραϊκός λαός ήταν εντελώς ανυπεράσπιστος απέναντι στους εχθρούς μας. Αυτές οι μέρες τελείωσαν. Τώρα ο εβραϊκός λαός έχει κράτος και εμείς έχουμε στρατό για να υπερασπιστούμε το κράτος μας.

Παρά τις συκοφαντίες αίματος που εξέδωσε ο κ. Khan, το Ισραήλ θα συνεχίσει να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε πρωτοφανή μέτρα για να απομακρύνουμε τους αθώους πολίτες από τη ζημιά και να διασφαλίσουμε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει σε όσους έχουν ανάγκη στη Γάζα.

Ο κ. Khan δημιουργεί επίσης ένα επικίνδυνο προηγούμενο που υπονομεύει το δικαίωμα κάθε δημοκρατίας να αμύνεται ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις και επιτιθέμενους.

Το ΔΠΔ δεν έχει δικαιοδοσία επί του Ισραήλ και οι ενέργειες του κ. Χαν δεν θα μας εμποδίσουν να διεξάγουμε τον δίκαιο πόλεμό μας εναντίον της Χαμάς.

Αλλά η κατάχρηση αυτής της εξουσίας από τον κ. Khan θα μετατρέψει το ΔΠΔ σε τίποτα περισσότερο από μια φάρσα.

Κάνει κάτι άλλο: Ρίχνει αδίστακτα βενζίνη στις φωτιές του αντισημιτισμού που μαίνονται σε όλο τον κόσμο.

Μέσω αυτής της εμπρηστικής απόφασης, ο κ. Χαν παίρνει τη θέση του ανάμεσα στους μεγάλους αντισημίτες της σύγχρονης εποχής. Τώρα στέκεται δίπλα σε εκείνους τους διαβόητους Γερμανούς δικαστές που φόρεσαν τις ρόμπες τους και υποστήριξαν νόμους που αρνούνταν στον εβραϊκό λαό τα πιο βασικά δικαιώματά του και επέτρεψαν στους Ναζί να διαπράξουν το χειρότερο έγκλημα στην ιστορία.

Πριν από δύο εβδομάδες, την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, υποσχέθηκα το εξής: Καμία πίεση και καμία απόφαση σε κανένα διεθνές φόρουμ δεν θα εμποδίσει το Ισραήλ να αμυνθεί ενάντια σε αυτούς που επιδιώκουν την καταστροφή μας.

Σε όλους τους εχθρούς του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών τους στη Χάγη, ανανεώνω αυτήν την υπόσχεση σήμερα.

Το Ισραήλ θα διεξάγει τον πόλεμό μας εναντίον της Χαμάς μέχρι να κερδηθεί αυτός ο πόλεμος. Γιατί το ‘ποτέ ξανά’ είναι τώρα!»

Λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, 106 βουλευτές

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σημαντικός εκλογικός παράγοντας τα κρυπτονομίσματα σύμφωνα με νέα έρευνα

Ο Μόντι μπορεί να προσφέρει διαμεσολάβηση για την επίλυση της ουκρανικής διένεξης – Πηγές

Υεμένη: Νέες αεροπορικές επιδρομές από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο κατά των Χούθι

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα