ΑΘΗΝΑ
09:57
|
29.06.2024
Παρά τη δικαστική απόφαση να παραμείνουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά ως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, οι 45 εργολαβικοί πετάχτηκαν στην ανεργία.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ απαιτώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους 45 εργολαβικοί εργαζόμενοι που απολύονται παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Όπως καταγγέλλουν, παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού, στη συνάντηση που είχαν μαζί του στις 13 Μαΐου, πως θα γίνει σεβαστή η προσωρινή διαταγή που έχει εκδώσει το δικαστήριο και όλοι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στη δουλειά, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιούνη που έχει οριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, οι 45 εργολαβικοί εργαζόμενοι έχουν πεταχτεί στην ανεργία.

Όπως τονίζει το Σωματείο, η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ έκανε γνωστό ότι διακόπτει τη σύμβαση έργου με την εταιρεία «Τεχνοστύλ ΑΕ», μέσω της οποίας εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ οι 45 συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. Πρόκειται για προσωπικό που δουλεύει σε τμήματα της ΛΑΡΚΟ για δέκα και πλέον χρόνια και καλύπτει ανάγκες «σε εγκαταστάσεις που απαιτούν συντήρηση, χειρισμό και φύλαξη λόγω επικινδυνότητας».

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εξέφρασαν και οι απεργοί στα εργοτάξια της γραμμής 4 του μετρό που έφτασαν, με πορεία, έξω από το υπουργείο Εργασίας, σταπλαίσια της απεργιακής κινητοποίησής τους με αίτημα την αύξηση των μισθών τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Europride Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώνεται σήμερα με την παρέλαση Υπερηφάνειας

Φωτιά στην Κερατέα-Εκκενώνονται δύο οικισμοί (upd)

Ιράν: Ο μεταρρυθμιστής Πεζεσκιάν προηγείται στις προεδρικές εκλογές

Γαλλία: Ραγδαία αύξηση στα κρούσματα ρατσισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα