ΑΘΗΝΑ
05:35
|
27.07.2024
Δύο οι τραυματίες έξω από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ενώ έγιναν και προσαγωγές. Ξεκινά η δίκη των 9 συλληφθέντων για την πολύνεκρη τραγωδία.
Ένταση στα Δικαστήρια της Καλαμάτας με αναίτια επίθεση των ΜΑΤ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απρόκλητη επίθεση σημειώθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον μελών σωματείων, συνδικαλιστών και εκπροσώπων φορέων της Μεσσηνίας, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια Καλαμάτας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της δίκης των εννέα συλληφθέντων Αιγυπτίων για την τραγωδία του πολύνεκρου ναυαγίου με μετανάστες και πρόσφυγες ανοιχτά της Πύλου πριν από περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με καταγγελίες από νωρίς το πρωί κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει τον δρόμο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου έχουν απευθύνει κάλεσμα η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, η Νέα Αριστερά, η ΚΕΕΡΦΑ και άλλες οργανώσεις και σωματεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους έξω από τα δικαστήρια και όταν αυτοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους, τότε εντελώς αναίτια έβγαλαν τα γκλπμπς και χτύπησαν τους συγκεντρωμένους.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος 902.gr από την επίθεση τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Καραγιάννης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ενώ συνελήφθησαν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Στέλιος Παπαβραμίδης, φοιτητής. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας.

«700 ψυχές είναι θαμμένες, ντροπή σας», φώναζαν οι διαδηλωτές μετά την απρόκλητη επίθεση.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γιάννης Αγγελάκας: Ακυρώνει τις καλοκαιρινές συναυλίες για λόγους υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα