ΑΘΗΝΑ
02:54
|
27.07.2024
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει εκφράσει την υποστήριξή της στο αίτημα για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.
Την παραπομπή στα χρώματα της Παλαιστινιακής σημαίας σχολιάζει το διαδίκτυο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διχασμένο εμφανίζεται το διαδίκτυο εξακολουθεί για το αν το φόρεμα που επέλεξε η γνωστή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ στην εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί των Καννών αποτελούσε ένα μήνυμα υπέρ του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Η 55χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, έφτασε χθες, Δευτέρα, στην πρεμιέρα της ταινίας The Apprentice φορώντας ένα σατέν φόρεμα με μαύρο μπροστινό μέρος, ροζ πλάτη και πράσινη φόδρα στο εσωτερικό.

Ενώ πόζαρε στους φωτογράφους, η ηθοποιός σήκωσε το πίσω μέρος του φορέματός της αποκαλύπτοντας την πράσινη φόδρα που σε αντίθεση με το χρώμα του κόκκινου χαλιού, ερμηνεύτηκε ως παραπομπή στην σημαία της Παλαιστίνης στην οποία κυριαρχούν το μαύρο, το κόκκινο και το πράσινο, μαζί με το λευκό.

Η Κέιτ Μπλάνσετ, εκτός από την υποκριτική, είναι γνωστή και για τον ακτιβισμό της, προασπίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών, ενώ είναι και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, από το 2016.

Η γνωστή ηθοποιός τον περασμένο Οκτώβριο, εντάχθηκε στο Artists4Ceasefire, μια ομάδα περισσότερων από 60 ηθοποιών και καλλιτεχνών στο Χόλιγουντ, υπογράφοντας μια επιστολή που απευθυνόταν στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καλώντας τον να ζητήσει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Είμαστε μαζί ως καλλιτέχνες και υποστηρικτές, αλλά το πιο σημαντικό ως ανθρώπινα όντα, μάρτυρες της καταστροφικής απώλειας ζωών και όσων φρικτών εκτυλίσσονται στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη», ανέφερε η επιστολή. «Ζητάμε ως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, να καλέσετε σε άμεση αποκλιμάκωση και κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και το Ισραήλ πριν χαθεί άλλη μια ζωή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Λαμπρή γιορτή η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα