ΑΘΗΝΑ
12:52
|
22.06.2024
Υποστηρίζουν το Διεθνές Δικαστήριο σε σχέση με την Ουκρανία, αλλά θεωρούν επαίσχυντο το αίτημά του για σύλληψη Νετανιάχου - Γκάλαντ.
«Κανείς στον κόσμο δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για την ιερόσυλη πολιτική των ΗΠΑ», λέει ο Ρώσος πρέσβης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δύο μέτρα και σταθμά και αποκορύφωμα υποκρισίας έκανε λόγο ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ σχολιάζοντας την αντίδραση της Ουάσιγκτον για το αίτημα του γενικού εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τον πόλεμο του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

«Οι ΗΠΑ αρνούνται τη νομιμότητα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και απειλούν να το υποβάλουν σε κυρώσεις, αλλά δεν διστάζουν να το χρησιμοποιήσουν εναντίον όσων η Ουάσιγκτον θεωρεί εχθρούς της», δήλωσε ο Ανατόλι Αντόνοφ, αναφερόμενος στη δήλωση του Aμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο οποίος είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το ΔΠΔ σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο επιδιώκει να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα διπλών μέτρων και σταθμών και αποκορύφωμα αμερικανικής υποκρισίας. Οι ΗΠΑ αρνούνται τη νομιμότητα του ΔΠΔ και το απειλούν με κυρώσεις όταν πρόκειται για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της. Ωστόσο, χρησιμοποιούν ξεδιάντροπα αυτό το ψευδο-νομικό μέσο εναντίον εκείνων που θεωρούν εχθρούς», ανέφερε ο Αντόνοφ σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram της πρεσβείας.

«Κανείς στον κόσμο δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για την ιερόσυλη πολιτική των ΗΠΑ, οι οποίες εκμεταλλεύονται ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για χάρη ενός πράγματος: της διευθέτησης λογαριασμών με ανεπιθύμητες χώρες», υπογράμμισε ο Ρώσος πρέσβης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε εξωφρενικό το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε το αίτημα «επαίσχυντο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Απόφαση συμμετοχής στην αγωγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ

ΟΗΕ: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη απεσταλμένου στην Κύπρο

Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις ισραηλινές ενέργειες στη Γάζα

Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τη διένεξη Ισραήλ-Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα