ΑΘΗΝΑ
06:08
|
24.06.2024
Εξαγγελίες Μπλίνκεν πως η Ουάσιγκτον θα προσθέσει κι άλλες κινεζικές εταιρείες στη μαύρη λίστα της. «Εγκληματία πολέμου» τον αποκάλεσαν ακτιβιστές στην Επιτροπή της Γερουσίας.
Η Ουάσιγκτον είχε ήδη επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερες από 100 κινεζικές οντότητες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι συνεπείς με τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), τονίζει, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Λιου Πενγκιού, κάνοντας σαφές πως το Πεκίνο απορρίπτει τις μονομερείς κυρώσεις της Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε, καταθέτοντας σε ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την Τρίτη, ότι η Ουάσιγκτον είχε ήδη επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερες από 100 κινεζικές οντότητες και θα συνεχίσει να το κάνει, παρότι παραδέχτηκε πως το Πεκίνο δεν προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσης το Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Επιτροπή της Γερουσίας, υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από ακτιβιστές που απομακρύνθηκαν βίαια από την αίθουσα αφού κατήγγειλαν τον Άντονι Μπλίνκεν ως «εγκληματία πολέμου» για τους 40.000 θανάτους στην Λωρίδα της Γάζας.

«Η Κίνα απορρίπτει κατηγορηματικά τις παράνομες μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούμε σε αποδιοπομπαίο τράγο», τόνισε ο Κινέζος διπλωμάτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες κινεζικές επιχειρήσεις στη μαύρη λίστα της.

«Η θέση της Κίνας για την Ουκρανία είναι δίκαιη και αντικειμενική», τόνισε ο Λιου. «Έχουμε εργαστεί σκληρά για να προωθήσουμε τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για μια πολιτική διευθέτηση», τόνισε.

«Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι σύμφωνες με τους κανόνες του ΠΟΕ και τους κανόνες της αγοράς. Δεν στοχεύουν καμία τρίτη χώρα, ούτε πρέπει να υπόκεινται σε παρέμβαση ή εξαναγκασμό από οποιαδήποτε τρίτη χώρα Θα υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η αρχηγός της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας προειδοποιεί την Πολωνία για τα σύνορα

Στο Λουξεμβούργο ο Γεραπετρίτης για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Μπάιντεν, η Kaspersky και η κλιμάκωση της παγκόσμιας σύρραξης

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο φτάνει στη Νότια Κορέα για στρατιωτικές ασκήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα