ΑΘΗΝΑ
03:56
|
16.06.2024
Μετά το θάνατο τριών νεαρών Ισραηλινών στρατιωτών, σήμερα, αυξήθηκαν σε 286 οι Ισραηλινοί πεσόντες από την έναρξη της χερσαίας επέμβασης.
Οι τρεις νεαροί Ισραηλινοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν σήμερα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 286 ανέρχονται πλέον οι Ισραηλινοί στρατιώτες που έχουν πέσει νεκροί στα πεδία της μάχης στη Λωρίδα της Γάζας, αφότου ο στρατός ξεκίνησε τη χερσαία επέμβαση στις 27 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη διάρκεια των σφοδρών συγκρούσεων που διαδραματίζονται εδώ και τουλάχιστον δύο βδομάδας σε περιοχές της Βόρειας Γάζας.

Πρόκειται για τον 33χρονο αρχιλοχία Γκιντόν Τσάι ΝτεΡόου, τον 22χρονο στρατιώτη Μηχανικού Μάχης Γιαχαλόμ, Ισραέλ Γιουντκίν, και τον 21χρονο λοχία Ελιγιάχου Χαΐμ Εμσαλέμ.

Το ίδιο διάστημα που μαίνονται οι σφοδρές συγκρούσεις στη Βόρεια Γάζα, κλιμακώνονται και οι χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη νότια πόλη της Ράφας, από όπου έχουν εκτοπιστεί βίαια για μία ακόμη φορά από τις 6 Μαΐου πάνω από 960.000 άμαχοι. Στην πόλη υπολογίζεται πως παραμένουν γύρω στις 400.000 άμαχοι.

Από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ο στρατός έχει εξοντώσει 35.709 Παλαιστίνιους και έχει προκαλέσει τον τραυματισμό σε τουλάχιστον 79.990 άλλους.

Το βίντεο με τις Ισραηλινές στρατιωτίνες ομήρους

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων («Hostages Families Forum») έδωσε σήμερα το απόγευμα στη δημοσιότητα ολιγόλεπτο βίντεο στο οποίο καταγράφονται 5 Ισραηλινές στρατιωτίνες όμηροι της Χαμάς που απήχθησαν κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτώβρη από τη στρατιωτική βάση Ναχάλ Οζ.

Το εν λόγω βίντεο έχει καταγραφεί από τις κάμερες σώματος που έχουν πάνω τους οι ένοπλοι της Χαμάς, έχει διάρκεια 3 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα και εμφανίζει τις Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniella Gilboa και Naama Levy.

Τα πιο σκληρά πλάνα έχουν υποστεί επεξεργασία και έχουν αφαιρεθεί.

«Κοιτάξτε τους στα μάτια. Το ανησυχητικό αυτό βίντεο αποτελεί την καθημερινότητα των Agam, Daniella, Liri, Naama, Karina και άλλων 123 ομήρων εδώ και 229 ημέρες» ανέφερε η ανακοίνωση του συνδέσμου των συγγενών ομήρων, διευκρινίζοντας πως  οι οικογένειες των πέντε νεαρών γυναικών έχουν δώσει συγκατάθεση για την δημόσια προβολή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει των πρόωρων εκλογών

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βρέθηκε ζωντανός ο 22χρονος που αγνοούνταν στην Επανομή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα