ΑΘΗΝΑ
14:59
|
26.06.2024
«Ο φασισμός είναι καταδικασμένος αμετάκλητα στη συλλογική μνήμη του πατραϊκού λαού και όλων των λαών», αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστοι βεβήλωσαν με ναζιστικά-φασιστικά σύμβολα το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα, το μνημείο του Πολυτεχνείου, καθώς και το μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών από τους ναζί.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Πατρέων καταδικάζει τις φασιστικές ενέργειες, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επενέβησαν άμεσα και καθαρίζουν τα μνημεία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρει:

«Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση με φασιστικά – ναζιστικά σύμβολα, του μνημείου του Νίκου Τεμπονέρα έξω από το ομώνυμο σχολικό συγκρότημα, το μνημείο του Πολυτεχνείου στην παραλιακή οδό, καθώς και το μνημείο των εκτελεσθέντων αγωνιστών, από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο Γηροκομειό.

Τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου άμεσα επενέβησαν και καθαρίζουν τα μνημεία από τα «ίχνη» που άφησαν πίσω τους οι φασίστες, τους οποίους το σύστημα της εξουσίας χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους του, πότε εμφανίζοντάς τους για να εκφοβίσουν, να διαπράξουν απρέπειες και να προκαλέσουν το λαϊκό αίσθημα και πότε κρατώντας τους ως «ρεζέρβα», σε περίπτωση αποτυχίας της «δημοκρατικής» διακυβέρνησης.

Ο φασισμός είναι καταδικασμένος αμετάκλητα στη συλλογική μνήμη του πατραϊκού λαού και όλων των λαών».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα