ΑΘΗΝΑ
01:55
|
16.06.2024
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανέφερε πως υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες μέσα στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ πιστεύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο μέτωπο στη περιοχή του Χαρκόβου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη.

«Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο αριθμό να σας δώσω, εκτός από το να πω ότι ξέρουμε πως υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες μέσα στην Ουκρανία», είπε ο υποπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε για το πόσοι Ρώσοι στρατιώτες εμπλέκονται στις μάχες. «Κοντά στο Χάρκοβο, φυσικά, [οι Ρώσοι] έχουν ξεκινήσει μια ανανεωμένη επίθεση, κάνοντας κάποιες μικρές προόδους», πρόσθεσε.

Από μεριάς του, το Κίεβο παραδέχεται ότι η κατάσταση στην περιφέρεια του Χαρκόβου είναι εξαιρετικά τεταμένη για τα ουκρανικά στρατεύματα. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε στις 14 Μαΐου ότι οι δυνάμεις του Κιέβου «έπρεπε να μετακινηθούν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις», κοντά στις Βολτσάνσκ και Λουκιάντσι.

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ανέφερε, επίσης, ότι μετακίνησε πρόσθετες εφεδρείες στην περιοχή, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να δηλώνει ότι το Κίεβο μετακινεί αυτές τις μονάδες από άλλες περιοχές του μετώπου.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε νωρίτερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πάρει τον έλεγχο ορισμένων περιοχών στην περιφέρεια, ενώ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 14 Μαΐου, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν εισχωρήσει βαθιά στις γραμμές άμυνας του εχθρού.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα