ΑΘΗΝΑ
01:45
|
16.06.2024
Η έρευνα αξιωματικών του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ έγινε μετά από σοβαρές καταγγελίες πολιτών.
ΔΟΥ Χαλκίδας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη συλλήψεις της διευθύντριας της Δ.Υ.Ο. Χαλκίδας και άλλων τουλάχιστον τεσσάρων υπαλλήλων και δύο ιδιωτών προχώρησαν την Τρίτη, 21 Μαΐου αστυνομικοί στο πλαίσιο επιχείρησης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται πως είχαν στήσει εκμεταλλευόμενοι τη θέση εργασίας τους. Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για δωροδοκία και δωροληψία.

Ακολούθησε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία οι συλληφθέντες υπάλληλοι τέθηκαν σε προσωρινή αργία και διατάχθηκε σε βάρος τους άμεσα «πειθαρχική έρευνα».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέρει πως επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν σε «διευκολύνσεις», πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Αρχηγός της οργάνωσης, φέρεται πως ήταν η  προϊστάμενη των υπαλλήλων, καθώς αυτή κατηγορείται πως είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών.

Φέρεται επίσης πως εξασφάλιζε «κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες», για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης.

Η έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει των πρόωρων εκλογών

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βρέθηκε ζωντανός ο 22χρονος που αγνοούνταν στην Επανομή

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα