ΑΘΗΝΑ
01:03
|
20.06.2024
Η έρευνα αξιωματικών του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ έγινε μετά από σοβαρές καταγγελίες πολιτών.
ΔΟΥ Χαλκίδας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη συλλήψεις της διευθύντριας της Δ.Υ.Ο. Χαλκίδας και άλλων τουλάχιστον τεσσάρων υπαλλήλων και δύο ιδιωτών προχώρησαν την Τρίτη, 21 Μαΐου αστυνομικοί στο πλαίσιο επιχείρησης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται πως είχαν στήσει εκμεταλλευόμενοι τη θέση εργασίας τους. Κατηγορούνται μεταξύ άλλων για δωροδοκία και δωροληψία.

Ακολούθησε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία οι συλληφθέντες υπάλληλοι τέθηκαν σε προσωρινή αργία και διατάχθηκε σε βάρος τους άμεσα «πειθαρχική έρευνα».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέρει πως επρόκειτο για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν σε «διευκολύνσεις», πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Αρχηγός της οργάνωσης, φέρεται πως ήταν η  προϊστάμενη των υπαλλήλων, καθώς αυτή κατηγορείται πως είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών.

Φέρεται επίσης πως εξασφάλιζε «κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες», για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης.

Η έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Προτεραιότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής δίνει ο Χατζηδάκης

Δύσκολες μάχες στα πρώτα μεγάλα πύρινα μέτωπα: Βελτίωση της κατάστασης σε Βάρη-Κορωπί και εκκενώσεις κατοίκων σε Μαγνησία (upd)

Εξάρχεια: Έφυγε ο Γιώργος Τσάκαλος, συνδημιουργός του βιβλιοπωλείου «Ναυτίλος»

Κασσελάκης: Όσοι δικηγόροι θέλετε να κινηθείτε κατά του Κούγια, στείλτε μου μήνυμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα