ΑΘΗΝΑ
16:53
|
16.06.2024
Τα 100 κιλά βρέθηκαν ώρες μετά τον εντοπισμό, σήμερα το πρωί, 210 κιλών κοκαΐνης σε πακέτα με κατεψυγμένες γαρίδες συνολικής αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων…
Κοντέιντερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι λιμενικοί εντόπισαν σήμερα το απόγευμα και δεύτερο φορτίο με 100 κιλά κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική σε συνεργασία της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ.

Τα 100 κιλά βρέθηκαν ώρες μετά τον εντοπισμό, σήμερα το πρωί, 210 κιλών κοκαΐνης σε πακέτα με κατεψυγμένες γαρίδες συνολικής αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανακοίνωσε πως εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση από τη Λατινική Αμερική σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης.

Η μεταφορά τους γινόταν διά θαλάσσης και αποκρύπτονταν σε container για την περαιτέρω διακίνησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Confiscated heroin packs

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας Η.Π.Α. στην Αθήνα, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο…επιμερισμός εργασιών της εγκληματικής οργάνωσης

Διακριβώθηκε ο ρόλος καθενός από τα μέλη της οργάνωσης, ως εξής:

48χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους.

36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση έτερων μελών.

64χρονος, επικοινωνούσε με έτερα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων.

54χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται πως μετά από πολύμηνες έρευνες, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 22/05/2024, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο 48χρονος και στην κατοχή του βρέθηκαν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση -180- αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους -210- κιλών και -300- γραμμαρίων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα μελών της οργάνωσης, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κοκαΐνη συνολικού βάρους -510- γραμμαρίων
  • Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,5- γραμμαρίων
  • Χρηματικά ποσά των -131.675- € και -30- λιρών Αγγλίας
  • Πιστόλι με γεμιστήρα με δεκαπέντε (15) φυσίγγια -37- φυσίγγια των 9 mm και -3- φυσίγγια των 7.65 mm,
  • Ζυγαριά
  • -2- μοτοσικλέτες
  • -17- συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • κάρτα μνήμης (συσκευή usb),
  • -3- ηλεκτρονικές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker)
  • Σφραγίδα κλεισίματος εμπορευματοκιβωτίου
  • Πλήθος σελίδων με ιδιόχειρες σημειώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Χάρη σε 2.654 κρατούμενους ανήμερα του Eid al-Adha

Νεκρός και ο Αμερικανός τουρίστας που είχε εξαφανιστεί στο Μαθράκι της Κέρκυρας

Νέα επίθεση σε πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

40.000 μουσουλμάνοι προσεύχονται στο Αλ-Άκσα για να τιμήσουν την 1η ημέρα του Eid al-Adha

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα