ΑΘΗΝΑ
13:43
|
16.06.2024
Περίπου 17,7 εκατομμύρια Αμερικανοί καπνίζουν καθημερινά κάνναβη. Αντίθετα, περιορίζονται σε 14,7 εκατομμύρια όσοι Αμερικανοί πίνουν καθημερινά αλκοόλ.
Κάνναβη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρώτη στις επιλογές 17,7 εκατομμυρίων Αμερικανών έρχεται πλέον η κάνναβη και τα όχι κλασικά αλκοολούχα ποτά όπως το ουίσκι. Αυτό καταγράφει σημερινό ρεπορτάζ του πρακτορείου Associated Press (ΑΡ) επισημαίνοντας την εξοικείωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού με την κατανάλωση μαριχουάνας για «ψυχαγωγικούς σκοπούς» καθώς η κάνναβη είναι πλέον νόμιμη στις μισές πολιτείες της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, το 2022 περίπου 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι έκαναν χρήση κάνναβης (για ψυχαγωγικούς όχι ιατρικούς σκοπούς) σε καθημερινή ή σχεδόν καθημερινή βάση. Αντίθετα, εκείνοι που καταναλώνουν σε καθημερινή βάση αλκοόλ υπολογίζονται 14,7 εκατομμύρια.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 1992 λιγότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι δήλωναν ότι κάνουν χρήση μαριχουάνας σε καθημερινή βάση.

Ο συντάκτης της μελέτης, Jonathan Caulkins, που είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, τόνισε πως το 2022 ήταν η πρώτη φορά, που αυτό το εντατικό επίπεδο χρήσης μαριχουάνας ξεπέρασε εκείνη του αλκοόλ. Εξήγησε επίσης πως πλέον το 40% των σημερινών χρηστών κάνναβης τη χρησιμοποιούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά, «ένα μοτίβο που σχετίζεται περισσότερο με τη χρήση καπνού παρά με την τυπική χρήση αλκοόλ».

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα της Εθνικής Έρευνας για τη Χρήση Ναρκωτικών και την Υγεία και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Addiction.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όταν ο Γκάρι έκλεψε τη Γιούντιτ

Ερωτήματα και σύγχυση για την τακτική παύση πυρός του Ισραήλ

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία

Είμαι η αποχή. Και είμαι αυτοδύναμη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα