ΑΘΗΝΑ
13:18
|
16.06.2024
Το σκάφος δέχθηκε την επίθεση ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης. Ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα και δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί στο πλήρωμα.
Το πλοίο Yannis
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ελληνικής ιδιοκτησίας εμπορικό πλοίο με την ονομασία «YANNIS» που φέρει σημαία Μάλτας και ξεκίνησε από την Ρωσία με τελικό προορισμό την Κένυα έγινε σήμερα στόχος πυραυλικής επίθεσης  των Χούθι της Υεμένης.

Το πλοίο ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Eastern Mediterranean Maritime Limited.  Όπως έγινε γνωστό, δεν υπήρξε τραυματισμός μεταξύ των μελών του πληρώματος, αλλά ούτε και υλική ζημιά στο σκάφος ενώ έπλεε ανοιχτά του λιμανιού Χοντέιντα.

Αρχικά οι επιθέσεις των Χούθι έβαζαν στο στόχαστρο εμπορικά πλοία ισραηλινών συμφερόντων. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχουν διευρύνει τους στόχους εξαπολύοντας επιθέσεις κατά πλοίων δυτικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών εμπορικών φορτηγών πλοίων.

Οι επιθέσεις των Χούθι στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, αναγκάζοντας τις εταιρίες να στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη Νότια Αφρική αυξάνοντας το κόστος θαλάσσιων μεταφορών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είμαι η αποχή. Και είμαι αυτοδύναμη

Γαλλία: Αιφνιδιαστική επιστροφή Ολάντ στο πολιτικό σκηνικό

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ποια η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα