ΑΘΗΝΑ
16:10
|
16.06.2024
Ο άνδρας φέρεται να είχε εφοδιαστεί με σφαίρες δύο ημέρες πριν την επίθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επί τουλάχιστον δύο ημέρες φαίνεται να ενορχήστρωνε την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, Ρόμπερτ Φίκο, ο λογοτέχνης και βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, Γιουράι Τσίντουλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Pravda.

Επικαλούμενο δικαστικά έγγραφα, το μέσο αναφέρει πως ο Τσίντουλα είχε προετοιμάσει δύο γεμιστήρες, για το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας, δύο ημέρες πριν από το συμβάν. Τις προηγούμενες ημέρες, σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το όπλο ήταν ένα τσέχικο CZ 75, αξίας μεταξύ 700 και 800 ευρώ, το οποίο κατείχε νόμιμα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Φίτσο, αλλά μόνο «να βλάψει την υγεία του» αρκετά, ώστε ο πολιτικός να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του, ως πρωθυπουργός.

Η ένοπλη επίθεση κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού έλαβε χώρα στη πόλη Χαντλόβα, στις 15 Μαΐου. Ο Φίτσο υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις, λόγω των τραυμάτων που υπέστη. Ο 71χρονος Τσίντουλα κατηγορείται για πολιτικά υποκινούμενη απόπειρα δολοφονίας.

Ο Φίτσο είχε υπηρετήσει ξανά ως πρωθυπουργός της Σλοβακίας, τις περιόδους 2006-2010 και 2012-2018, και εκλέχθηκε ξανά πρωθυπουργός στις 25 Οκτωβρίου του 2023. Ο πολιτικός έχει ασκήσει κριτική στη στρατηγική της Δύσης για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση, ενώ η προμήθεια όπλων στο Κίεβο οδηγεί μόνο σε μεγαλύτερες απώλειες. Την στάση του Φίτσο είχε αποδοκιμάζει έντονα ο 71χρονος λογοτέχνης.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν χορηγεί χάρη, μειώνει τις ποινές 2.654 κρατουμένων την ημέρα του Eid al-Adha

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επιβραβεύει «πρόθυμα» στελέχη της

Είμαι η αποχή. Και είμαι αυτοδύναμη

Γαλλία: Αιφνιδιαστική επιστροφή Ολάντ στο πολιτικό σκηνικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα