ΑΘΗΝΑ
05:45
|
16.06.2024
Επιχειρηματίες και πολιτικοί φορείς ζήτησαν να διασφαλιστεί η «υπεύθυνη ανάπτυξη» της τεχνητής νοημοσύνης στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Σεούλ.
Το Παγκόσμιο Φόρουμ στη Σεούλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιχειρηματίες και φορείς χάραξης πολιτικής ζήτησαν την Τετάρτη να διασφαλιστεί η «υπεύθυνη ανάπτυξη» της τεχνητής νοημοσύνης (AI) σε σύνοδο κορυφής στη Νότια Κορέα.

Το διήμερο Παγκόσμιο Φόρουμ για την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο ξεκίνησε την Τρίτη, προέτρεψε να διασφαλιστεί «η υπεύθυνη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η επιδίωξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτομίας στην τεχνητή νοημοσύνη και η εξασφάλιση των δίκαιων οφελών της τεχνητής νοημοσύνης για όλους».

Η σύνοδος κορυφής, μια συνεργασία μεταξύ της Νότιας Κορέας και του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Σεούλ και συμμετείχε μια ομάδα νοτιοκορεατικών και παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Οι κορεατικές Samsung Electronics Co., Naver Corp., Kakao Corp. και KT Corp., καθώς και παγκόσμιες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google, η Microsoft, η OpenAI και η IBM ήταν μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής.

Εκπρόσωποι από τουλάχιστον 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής, όπου οι εταιρείες αναγνώρισαν την «ταχεία επιτάχυνση των τεχνολογικών εξελίξεων στην τεχνητή νοημοσύνη και τον αυξανόμενο αντίκτυπό τους στην παγκόσμια κοινότητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλώς Ήρθε το… Ρούβλι

Επιστήμονες των BRICS μελετούν πόλους και ωκεανούς

Εκλογές στην Αγγλία: Υποψήφιος βουλευτής… τεχνητής νοημοσύνης

Βάλανε τον λύκο (στρατηγό Νακασόνε) να φυλάει τα πρόβατα της OpenAI

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα