ΑΘΗΝΑ
13:28
|
16.06.2024
Η Μαρία Καρυστιανού αποκάλυψε ότι, το επόμενο διάστημα, θα κατατεθούν μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων, που θα προκαλέσουν έκπληξη και πολλές συζητήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μηνύσεις προς τους ιατροδικαστές που χειρίστηκαν τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα θα προχωρήσει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», όπως αποκάλυψε η πρόεδρος, Μαρία Καρυστιανού.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84, η πρόεδρος τόνισε ότι οι ιατροδικαστές δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και πιθανώς ακολούθησαν εντολές συγκάλυψης, παραβιάζοντας ελληνικά και ευρωπαϊκά πρωτόκολλα. Συγκεκριμένα, δεν έγιναν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου των θυμάτων και η παρουσία εύφλεκτων ουσιών.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Καρυστιανού επεσήμανε ότι «δεν έγιναν οι απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις, για να δούμε από τι κάηκαν οι άνθρωποι μας, ούτε αν υπήρχαν εύφλεκτες ουσίες για να διαπιστωθεί αν ζούσαν και κάηκαν ζωντανοί. Είναι πολύ βαριές, σημαντικές και σκόπιμες οι παραλείψεις που έγιναν από τη μεριά της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας. Όταν υπάρχει απανθράκωση, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες. Αυτές δεν έγιναν».

Η κα Καρυστιανού εξέφρασε την αγανάκτησή της για το κλείσιμο της Βουλής, σημειώνοντας ότι η μήνυση κατά του υφυπουργού, Χρήστου Τριαντόπουλου, και άλλων υπουργών δεν έχει συζητηθεί.

«Από που προκύπτει αυτό; Από την σημαία πήραν την άδεια; Δεν θα τηρηθεί τίποτα νόμιμο σε αυτή τη χώρα;», αναρωτήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου.

Επιπλέον, προανήγγειλε νέες μηνύσεις κατά πολιτικών προσώπων, οι οποίες θα προκαλέσουν έκπληξη και θα εγείρουν πολλές συζητήσεις, υπογραμμίζοντας την ατιμωρησία που επικρατεί.

«Μην ξεχνάτε πως έχουν περάσει τρεις εβδομάδες που έχει φύγει μια μήνυση που αφορά τον κ. Τριαντόπουλο και τους υπόλοιπους υπουργούς προς την Βουλή, για την οποία δεν μιλάει κανείς. Αυτό είναι αδιανόητο για μια δημοκρατική, θεωρητικά, χώρα– εγώ γνωρίζω πως δεν υπάρχει δημοκρατία, αλλά για αυτούς που από το πρωί έως το βράδυ προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερωτήματα και σύγχυση για την τακτική παύση πυρός του Ισραήλ

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος για ενδοοικογενειακή βία

Είμαι η αποχή. Και είμαι αυτοδύναμη

Ρωσία: Νεκροί οι δράστες της ομηρείας στο κέντρο κράτησης του Ροστόφ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα