ΑΘΗΝΑ
23:50
|
16.06.2024
Στο αγόρι έχουν αποδοθεί θαύματα μετά τον θάνατό του.
Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς παρευρίσκονται στην τελετή οσιοποίησης του Κάρλο, στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου στην Ασίζη, 10 Οκτωβρίου 2020
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αγιοποίηση ενός αγοριού που απεβίωσε από λευχαιμία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει το Βατικανό, του οποίου η ικανότητα στη διάδοση των διδασκαλιών της Καθολικής Εκκλησίας μέσω του διαδικτύου, οδήγησε στο να τον αποκαλούν «Influencer του Θεού».

Ο Κάρλο Ακούτις πέθανε το 2006, σε ηλικία μόλις 15 ετών, που σημαίνει ότι θα είναι ο πρώτος της γενιάς των millennials– τα άτομα που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990 – που θα αγιοποιηθεί.

Ο Κάρλο γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991, πριν μετακομίσει με την, ιταλικής καταγωγής, οικογένειά του στο Μιλάνο. Η μητέρα του, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera παλιότερα είχε δηλώσει ότι από την ηλικία των τριών ετών, ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του στους φτωχούς.

Ο νεαρός πέθανε στη Μόντσα της Ιταλίας, αφού διαγνώστηκε με λευχαιμία. Το σώμα του μεταφέρθηκε στην Ασίζη ένα χρόνο μετά τον θάνατό του και αυτή τη στιγμή εκτίθεται, μαζί με άλλα κειμήλια που συνδέονται με αυτόν.

Η Καθολική Εκκλησία είχε προχωρήσει στην οσιοποίηση του αγοριού -το πρώτο βήμα προς την αγιοποίηση- το 2020, όταν του αποδόθηκε το πρώτο του θαύμα, αναφορικά με την θεραπεία ενός παιδιού από την Βραζιλία, από ασθένεια που προσβάλλει το πάγκρεας, το 2013.

Το 2022, η μητέρα μιας γυναίκας από την Κόστα Ρίκα που ενεπλάκη σε ένα σοβαρό ατύχημα, προσευχήθηκε στο γυάλινο φέρετρο του νεκρού αγοριού, ζητώντας του να σωθεί η κόρη της.

Την ίδια ημέρα, η 21χρονη Βαλέρια, που τότε σπούδαζε στη Φλορεντία, άρχισε να αναπνέει χωρίς βοήθεια και 10 μέρες αργότερα πήρε εξιτήριο από την εντατική, μιας και η αιμορραγία στον εγκέφαλό της είχε εξαφανιστεί εντελώς. 

Το δεύτερο θαύμα εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο, μετά από συνάντηση με το τμήμα αγίων του Βατικανού, ανοίγοντας τον δρόμο για την αγιοποίηση του αγοριού.

Εκτός από το σχεδιασμό ιστοσελίδων για την ενορία και το σχολείο του, ο Κάρλο έγινε γνωστός για την έναρξη μιας ιστοσελίδας που επιδιώκει να επαληθεύσει κάθε αναφερόμενο θαύμα, η οποία κυκλοφόρησε μέρες πριν από το θάνατό του. Λόγω του έργου αυτού, του αποδόθηκε μετά θάνατον το παρατσούκλι «Influencer του Θεού».

Ο ιστότοπός του έχει πλέον μεταφραστεί σε πολλές διαφορετικές γλώσσες.

Το έργο του 15χρονου τιμάται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το 2020, ο Αρχιεπίσκοπος του Μπέρμιγχαμ ίδρυσε την Ενορία του Μακαριστού Κάρλο Ακούτις, ενσωματώνοντας εκκλησίες στο Γούλβερχαμπτον και στο Γουόμπουρν.

Τα θαύματα συνήθως διερευνώνται και αξιολογούνται από την Εκκλησία σε μια περίοδο αρκετών μηνών, ενώ για να θεωρηθεί κάποιο άτομο κατάλληλο για αγιοποίηση, θα πρέπει πρώτα να αποδοθούν δύο θαύματα στο όνομά του.

Για να θεωρηθεί κάτι ως θαύμα, απαιτείται η πράξη να είναι πέρα ​​από όσα είναι ανθρωπίνως δυνατά, όπως η ξαφνική θεραπεία ενός ατόμου που θεωρείται ετοιμοθάνατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα