ΑΘΗΝΑ
05:58
|
24.06.2024
Καταγράφεται 3πλασιασμός της φτώχειας μέσα στην τελευταία δεκαετία ενώ μεγάλο είναι το χάσμα της φτώχειας στην πρωτεύουσα Βηρυτό και την περιφέρεια.
Φτωχογειτονιά της Βηρυτού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα της «ψαλίδας» μεταξύ πάμπλουτων και πάμφτωχων στον Λίβανο καταγράφει η τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον τίτλο: «Η Εκτίμηση Φτώχειας και Ανισότητας στον Λίβανο το 2024: Αντιμετωπίζοντας μία παρατεταμένη κρίση».

Οι συντάκτες της έκθεσης διαπιστώνουν πως τουλάχιστον ένας στους τρεις Λιβανέζους ζει στη φτώχεια καθώς η χρηματοπιστωτική και πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα από το 2019 συνεχίζεται δίχως τέλος.

Καταγράφεται επίσης 3πλασιασμός της φτώχειας μέσα στην τελευταία δεκαετία ενώ μεγάλο εκτιμάται το χάσμα της φτώχειας στην πρωτεύουσα Βηρυτό από την κατάσταση που επικρατεί στις βόρειες (φτωχότερες) επαρχίες της χώρας.

Ο Ζαν-Κριστόφ Καρέ, διευθυντής του τμήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Μέση Ανατολή, σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι είναι «επιτακτική ανάγκη» να «διευρυνθεί η κάλυψη και η έκταση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας».

Ακόμη πιο δύσκολη η ζωή για τους Σύρους πρόσφυγες

Ακόμη δυσμενέστερη είναι η κατάσταση των εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που ζουν στον Λίβανο καθώς σχεδόν οι εννέα Σύροι στους δέκα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Λοιδορούνται οι λιβανέζικες αρχές διότι αρνούνται να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης αλλά και μεταρρυθμίσεις που θα ενθαρρύνουν την οικονομική ανάκαμψη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση κατά αγνώστων για ακρωτηριασμό γάτου στα τρία του πόδια

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα