ΑΘΗΝΑ
00:49
|
17.06.2024
Είναι η πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα και η τρίτη στην Ευρώπη αφότου επισκέφθηκε το 2019 την Αυστρία και την Ουγγαρία.
Πριγκίπισσα Κάκο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ελλάδα αναμένεται αύριο, Σάββατο, 25 Μαΐου η 29χρονη πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, ως επίσημη προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα της πριγκίπισσας ως την 1η Ιουνίου, περιλαμβάνει επισκέψεις σε πλείστα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως η Ακρόπολη, το Μουσείο Ακροπόλεως, το Παναθηκαϊκό Στάδιο, η Ιερά Μονή Αγίας Φανερωμένης στην Σαλαμίνα και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή στην Εθνική Πινακοθήκη, με επίτιμη καλεσμένη την Πριγκίπισσα Κάκο, για τον εορτασμό τόσο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού, όσο και της επετείου 125 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας, παρουσία των υπουργών Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Στη συνέχεια η Λίνα Μενδώνη θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν της πριγκίπισσας.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται ως απόδειξη των εξαιρετικών διμερών σχέσεων, οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, σε Ελλάδα και Ιαπωνία, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και η προοπτική σύναψης, νέας επικαιροποιημένης συμφωνίας για την πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Κάκο είναι η πρώτη που πραγματοποιεί στην Ελλάδα και η τρίτη στο εξωτερικό με σκοπό την προώθηση της διεθνούς φιλίας.

Το 2019 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία και την Ουγγαρία στο πλαίσιο της 150ής επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων τους με την Ιαπωνία και για τον ίδιο λόγο είχε επισκεφτεί το Νοέμβριο του 2023 το Περού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα