ΑΘΗΝΑ
05:33
|
24.06.2024
Το 2010 η φωτογραφία της Καμπόσου με σταυρωμένα πόδια και μια έκφραση στη μουσούδα της έγινε viral παγκοσμίως. 
Καμπόσου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Καμπόσου, ο σκύλος που ενέπνευσε το meme Doge, πέθανε στην ηλικία των 18 ετών, έχοντας απολαύσει πάνω από μία δεκαετία διαδικτυακής φήμης. Το ιαπωνικό shiba inu έπασχε από λευκαιμία και ηπατική ανεπάρκεια. 

«Σε όλους εσάς που αγαπούσατε την Καμπόσου, το πρωί της 24ης Μαΐου η Καμπόσου μάς άφησε. Πέθανε γαλήνια χωρίς να υποφέρει, σαν να κοιμόταν, και ενώ ένιωθε τη ζεστασιά των χεριών μου να τη χαϊδεύουν» έγραψε η κηδεμόνας της, Άτσουκο Σάτο. 

«Είμαι σίγουρη πως η Καμπόσου ήταν ο πιο ευτυχισμένος σκύλος στον κόσμο. Κάτι που κάνει κι εμένα την πιο ευτυχισμένη ιδιοκτήτρια του κόσμου» πρόσθεσε.  Η Σάτο, δασκάλα στο επάγγελμα, είχε υιοθετήσει την Καμπόσου το 2008 από καταφύγιο ζώων όπου είχε σταλεί μετά το κλείσιμο του εκτροφείου όπου είχε γεννηθεί. 

Το 2010, μια φωτογραφία της Καμπόσου με σταυρωμένα πόδια και μια έκφραση στη μουσούδα της σαν μειδίαμα που είχε διακινηθεί μέσω Reddit και Tumblr, έγινε viral παγκοσμίως. 

Kabosu: Πέθανε ο σκύλος – θρύλος των meme και «πρόσωπο» του Dogecoin-1

Χρήστης του Reddit αναφέρθηκε στην εικόνα αυτή ως «Doge», ένας σκόπιμος βαρβαρισμός αναφορά σε ένα επεισόδιο του Homestar Runner του 2005. Η Καμπόσου, εκτός από θρύλος των memes, έγινε επίσης και το έμβλημα του κρυπτονομίσματος Dogecoin

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ίλον Μασκ αντικατέστησε για λίγο το μπλε πτηνό και μέχρι πρότινος διάσημο λογότυπο του Twitter, με την εικόνα του διάσημου σκύλου, εκτοξεύοντας την τιμή του κρυπτονομίσματος

Το 2021 το μιμίδιο «Doge» πωλήθηκε ως non-fungible token (NFT) για 4 εκατομμύρια δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυση κατά αγνώστων για ακρωτηριασμό γάτου στα τρία του πόδια

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα