ΑΘΗΝΑ
06:25
|
24.06.2024
«Δεν αναφερόμαστε μόνο στις τιμές των προϊόντων, αλλά συνολικά στο τρίπτυχο τιμές-μισθοί-φόροι», τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη και καπιταλιστική κρίση είναι τα δίδυμα αδελφάκια αυτού του συστήματος», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τοποθέτησή του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια.

«Πολλοί από όσους δοκιμάζονται εκεί έξω, όταν άκουσαν για τη συζήτηση στη Βουλή, πιθανώς να σκέφτηκαν ότι θα αφήσετε τους στημένους, αποπροσανατολιστικούς καβγάδες, με τους οποίους μας έχετε φλομώσει προεκλογικά, για να δώσετε απαντήσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας. Μάταια το πίστεψαν. Εμείς θα μιλήσουμε για την ακρίβεια στην πρωτολογία μας. Ακόμα και όταν αναγκάζεστε να τοποθετηθείτε για μεγάλα ζητήματα, πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα. Φέρνετε χασμουρητά και απέχθεια στον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «από το καλοκαίρι του 2021 παριστάνει τον ανήξερο», αναφορικά με τα αίτια της ακρίβειας, κατηγορώντας στη Ν.Δ. ότι στήριξε πολιτικές της Ε.Ε. που οδήγησαν σε άνοδο των τιμών, ενώ έκανε λόγο για «μηνύματα εικονικής πραγματικότητας» σε ό,τι αφορά την ακρίβεια.

«Δεν έχει εντοπίσει κανείς άλλος πτώση τιμών, δεν έχει εντοπίσει κανείς από αυτούς που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε λέγοντας πως «το πρόβλημα της ακρίβειας είναι σύμπτωμα μιας φυσιολογικής λειτουργίας αυτού του σάπιου συστήματος που ονομάζεται καπιταλισμός, δεν είναι παρά ένας ακόμη μηχανισμός για να κλέβουν ακόμη περισσότερα οι διάφοροι εκμεταλλευτές από τους εργαζόμενους. Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον λαό ότι υπάρχει μια μαγική λύση με την οποία θα είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, ότι και τα πλεονάσματα θα πιάνονται και ο λαός θα ανακουφίζεται από τους φόρους, ότι και τα κέρδη του κεφαλαίου θα αυξάνονται και οι μισθοί θα αρκούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτά δεν γίνονται ούτε στη δευτέρα παρουσία, είναι ουτοπικά για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση που σας αρέσει να απευθύνετε σε εμάς».

Τέλος κατήγγειλε την ΚΑΠ ως υπεύθυνη για το υπέρογκο κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, που οδηγεί στην ακρίβεια.

«Όταν μιλάμε για ακρίβεια, δεν αναφερόμαστε μόνο στις τιμές των προϊόντων, αλλά συνολικά στο τρίπτυχο τιμές-μισθοί-φόροι» τόνισε, σημειώνοντας ότι «οι φόροι αποτελούν το 25% της τιμής των προϊόντων, και την ίδια στιγμή ο μέσος μισθός με τους μνημονιακούς νόμους όλων σας βρίσκεται στο επίπεδο του 2009» επισήμανε.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι «η πραγματική λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη που θα φέρει καλύτερους μισθούς», ο κ. Κουτσούμπας, επισήμανε ότι «υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης είχαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί, όλα αυτά τα χρόνια αυτής της ανάπτυξής σας».

«Το κρίσιμο ερώτημα, συνεπώς, είναι για ποιον είναι η ανάπτυξη, γιατί ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων σίγουρα έχουμε» υπογράμμισε.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι την τελευταία φορά που είχαμε τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης ήταν το 2009 και είναι γνωστό ότι μετά «ακολούθησε ό,τι ακολουθεί μια μεγάλη ανάπτυξη στον καπιταλισμό γιατί η καπιταλιστική ανάπτυξη και η καπιταλιστική κρίση είναι τα δίδυμα αδελφάκια αυτού του συστήματος και τις πληρώνουν πάντα οι λαοί».

Είπε ότι ο μέσος μισθός είναι σήμερα «κατά 15% μειωμένος σε σχέση με το 2011 όταν το κόστος διαβίωσης έχουν αυξηθεί πάρα πολύ από τότε, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν μειωμένοι κατά 20% σε σχέση με το 2011 και το κράτος συνεχίζει να τους κλέβει τους δύο μισθούς. Το 50% των δικαιούχων κύριας σύνταξης γήρατος παίρνουν το πολύ μέχρι 814 ευρώ».

Πρόσθεσε ότι αυτά είναι αποτελέσματα «της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. και των προηγούμενων που έχουν δώσει όλα τα όπλα στην εργοδοσία», των «αντιασφαλιστικών νόμων», ενώ την ώρα που «οι ρυθμοί ανάπτυξης ευημερούν τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, απαξιώνονται, εμβληματικό παράδειγμα η ΛΑΡΚΟ».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα περί συνάντησης συνεργατών Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

ΚΚΕ: Έστω και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες του λαού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα