ΑΘΗΝΑ
00:08
|
17.06.2024
Ο νέος απολογισμός αναφέρει 35.853 νεκρούς και 80.293 τραυματίες πέρα από τους χιλιάδες αμέτρητους αγνοούμενους που έχουν θαφτεί στα συντρίμμια.
Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέο απολογισμό των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή του πολέμου, πριν 231 μέρες, ως σήμερα προχώρησε απόψε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά πλέον τους 35.857 άτομα και των τραυματιών τους 80.293 άτομα.

Στη Ράφα της Νότιας Γάζας υπολογίζεται πως έχουν εκτοπιστεί (μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στις 6/5/2024) πάνω από 960.000 άτομα από τους περίπου 1,1 εκατ. που κατέφυγαν εκεί από τους πρώτους μήνες του πολέμου.

Παράλληλα, εδώ και τουλάχιστον δύο βδομάδες καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν προωθείται στη Λωρίδα της Γάζας καθώς όλα τα μεθοριακά περάσματα έχουν κλείσει με ευθύνη του Ισραήλ ενώ η πλωτή αποβάθρα των ΗΠΑ στη Γάζα παρότι ολοκληρώθηκε από την περασμένη βδομάδα εξακολουθεί να μην στέλνει παρά μηδαμινές ποσότητες βοήθειας αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα