ΑΘΗΝΑ
21:30
|
16.06.2024
Το διώροφο εστιατόριο κατέρρευσε περίπου στις 20:30 της Πέμπτης, όταν, υποχώρησε η βεράντα λόγω υπερβολικού βάρους.
Δέκα άτομα εκτιμάται πως παραμένουν εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αναζήτηση για επιζώντες στα ερείπια διώροφου εστιατορίου που κατέρρευσε χθες στο ισπανικό νησί Μαγιόρκα, μα τον αριθμό των νεκρών έως τώρα να φτάνει στους τέσσερις και των τραυματιών σε 16 σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αρκετοί άνθρωποι, έως και δέκα, εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από ερείπια στο Medusa Beach Club, ένα παραθαλάσσιο εστιατόριο σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της περιφερειακής πρωτεύουσας, Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Το κτίριο κατέρρευσε περίπου στις 20:30 της Πέμπτης, τοπική ώρα όταν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, υποχώρησε η βεράντα λόγω υπερβολικού βάρους.

Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας φέρεται να είναι τα θύματα, αλλά η ταυτότητά τους δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή από τις αρχές. Ένα από τα θύματα φέρεται να είναι ένας νεαρός άνδρας που είχε φύγει από το γυμναστήριο και έπινε τον καθημερινό του καφέ στο εστιατόριο, είπαν φίλοι του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δύο τουλάχιστον εκτιμάται πως ήταν εργαζόμενοι στο εστιατόριο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάλμα, της πρωτεύουσας των Βαλεαρίδων, κήρυξε τριήμερο πένθος, ενώ ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, προσθέτοντας ότι  παρακολουθεί στενά όλες τις τελευταίες εξελίξεις και η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να στείλει όλη την απαιτούμενη βοήθεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα