ΑΘΗΝΑ
18:50
|
23.06.2024
Μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση, ο άνδρας είχε υποβάλλει την παραίτησή του, από τη θέση που κατείχε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρώην αντιδήμαρχος, ο οποίος εργαζόταν και ως λογιστής, καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, αφού ζήτησε εκβιαστικά χρήματα από πελάτη του, φαρμακοποιό, για να διευθετήσει μια υποτιθέμενη φορολογική εκκρεμότητα.

Πρόκειται για πρώην αντιδήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος, μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση, είχε υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε.

Με την ίδια ποινή καταδικάστηκε και ένας συνεργάτης του, που παραπέμφθηκε να δικαστεί μαζί του. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο λογιστές για εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης, η οποία τελέσθηκε από κοινού, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2022, μετά από καταγγελία του φαρμακοποιού στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Κατά την αστυνομική επιχείρηση, προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα που αφορούσαν μέρος του ποσού των 2.000 ευρώ που κατηγορούνται ότι αξίωσαν και παραδόθηκαν στον κατηγορούμενο συνεργάτη.

Ο πρώην αντιδήμαρχος, ο οποίος παρέστη στη δίκη, ανέφερε ότι τα χρήματα αφορούσαν την αμοιβή του λογιστικού του γραφείου, αλλά παραδέχθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο ζητήθηκε η αμοιβή ήταν λανθασμένος. Ο συνεργάτης του εκπροσωπήθηκε στη δίκη από πληρεξούσιο δικηγόρο.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και μία εφοριακός, η οποία όμως αθωώθηκε στη συνέχεια, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στην πόλη Ντέρμπεντ

Τρεις νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες από ουκρανική επίθεση με πυραύλους σε παραλία της Σεβαστούπολης

Αίγυπτος: Ο αριθμός των νεκρών προσκυνητών του χατζ ανήλθε σε 672

Φωτιά στην Ύδρα: Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο στους 13 συλληφθέντες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα