ΑΘΗΝΑ
11:42
|
17.06.2024
Η εταιρεία-φάντασμα και οι επικοινωνιακές δράσεις της ΔΥΠΑ για τις Ημέρες Καριέρας και την κατάρτιση των ανέργων.
ΔΥΠΑ, Μητσοτάκης και... ημέρες καριέρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και τέως Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας (ΠΑΝΣΥΠΟ) για έξι απευθείας αναθέσεις συνολικού ύψους περίπου 133.000 ευρώ σε εταιρεία-φάντασμα, με τους συνδικαλιστές να καλούν τον Διοικητή και τους τρεις υποδιοικητές της ΔΥΠΑ, σε άμεση παραίτηση εάν δεν προβούν σε εξηγήσεις εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, η εταιρεία -η οποία έχει ήδη εισπράξει μέρος των χρημάτων δεδομένου ότι οι απευθείας αναθέσεις  άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2023- ανέλαβε να προωθήσει επικοινωνιακά τις δράσεις κατάρτισης ανέργων και εκδηλώσεις Ημέρες Καριέρας της ΔΥΠΑ. Ωστόσο, προσθέτουν, έπειτα από εκτενή σχετική έρευνα του Συλλόγου, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν διέθετε ιστοσελίδα, λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο, παρότι ως δραστηριότητα δηλώνεται ότι εξειδικεύεται στις υπηρεσίες Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τεχνολογιών της Πληροφορίας για Εφαρμογές. Επιπροσθέτως, δεν βρέθηκαν δημοσιοποιημένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ανάλογη δραστηριότητα, δηλαδή ανάληψη έργων στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Η εταιρεία, εμφανίζεται να έχει συσταθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2023, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ως υπεύθυνος παρουσιάζεται αλλοδαπός ο οποίος ονομάζεται Καζί Ζαφάρ Ομάρ.

Η ΔΥΠΑ σήκωσε το γάντι

Αφού διαβεβαίωσε ότι ακολουθούνται αυστηρά όλες οι νόμιμες διαδικασίες, προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Κάλεσε δε όποιον «έχει ερωτήματα για την εταιρεία να απευθυνθεί σε αυτήν!».

Η  εταιρεία, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι:

– Ο ιδιοκτήτης βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και διαθέτει ελληνική ταυτότητα, «προς απογοήτευση όσων διασπείρουν ποινικά κολάσιμους υπαινιγμούς σε βάρος του με ρατσιστική χροιά (!)» 

– Είναι μέτοχος και μέλος του ΔΣ της Midland Bank στο Μπαγκλαντές, η οποία διαθέτει χρηματιστηριακή αξία που υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ,  (η τράπεζα, όχι ο ίδιος, θα παρατηρήσουμε)

– Η εταιρεία διαθέτει ειδικό συνεργάτη για την εκτέλεση του έργου ο οποίος δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο κομμάτι από το 2014, έχοντας ένα πλήρες γεωγραφικό επαρχιακό δίκτυο, με πολλαπλές επιλογές.

– Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της διαφήμισης, επιτυχώς.

– Στεγάζεται σε γραφεία 200 τμ μαζί με τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα (προφανώς ενισχύεται από την αίγλη της άλλης, μεγάλης εταιρείας, να φανταστούμε)

Και τελικά τα κέρδη ως αναδόχου του έργου της ΔΥΠΑ δεν ξεπερνούν το 8% της συνολικής δαπάνης ύψους 27.250€, πλέον ΦΠΑ. Με άλλα λόγια, το σύνολο των μεικτών εσόδων από το ανατεθέν έργο δε θα ξεπερνά τα 2.180€.

Ας συνοψίσουμε, λοιπόν. Μια εταιρεία, εξαιρετικά επιτυχημένη ανέλαβε με απευθείας ανάθεση έργο από δημόσιο φορέα με τελικό όφελος κατάτι υψηλότερο από τον μέσο μισθό (κατά την κυβέρνηση), ενδεικτικά στοιχεία της επιτυχία της είναι η εξ αγχιστείας σύνδεση με μια τράπεζα και το γεγονός ότι συστεγάζεται με άλλη, μεγάλη εταιρεία.

Αυτή την εταιρεία, η διοίκηση της ΔΥΠΑ επέλεξε όχι μια, αλλά έξι φορές με απευθείας ανάθεση προκειμένου να υλοποιήσει διαφημιστική καμπάνια.

Ευτυχώς τουλάχιστον, οι αρμόδιοι -σε αντίθεση με τους συνδικαλιστές- μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευαν να μείνουν απλήρωτοι οι άνθρωποι.

Σε άλλες ειδήσεις τώρα, μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος»  υπέγραψαν ΔΥΠΑ και Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας. Πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες σύντομα θα προωθηθεί χρήσιμο για το πόπολο κλασικό λευκό πουκάμισο, με τα μανίκια που δένουν στην πλάτη, ελέγχονται ως ανακριβείς….

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

Τη διάλυση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Στο σφυρί 80 ακίνητα των ΕΛΤΑ

Δίκη Βαλυράκη: Νέα αναβολή για τον Ιανουάριο του 2025-Ένταση στην αίθουσα του ΜΟΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα