ΑΘΗΝΑ
06:34
|
17.06.2024
Απεργία πείνας από ακτιβίστρια και κρατούμενη στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας λόγω της κακομεταχείρισης των συλληφθέντων από τις αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναρξη απεργίας πείνας ανακοίνωσε μία ακτιβίστρια υπέρ της Παλαιστίνης, κρατούμενη στην Αμυγδαλέζα και σε διαδικασία απέλασης. Πρόκειται για ένα από τα εννιά αλλοδαπά συλληφθέντα άτομα της κατάληψης της Νομικής των Αθηνών, η οποία εκκενώθηκε στις 14/5.

Συγκεκριμένα το κείμενο που αναρτήθηκε γράφει:

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

Ονομάζομαι Léa Courtois Dakpa και είμαι 1 από τους 9 διεθνείς Ευρωπαίους κρατούμενους/ες που βρισκόμαστε σήμερα υπό απέλαση στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας, μετά την παράνομη απαγωγή μας από την ελληνική αστυνομία κατά τη διάρκεια πολιτικής δράσης για την Παλαιστίνη. Αυτή η δράση ήταν μέρος του παγκόσμιου φοιτητικού κινήματος που απαιτούσε από τα πανεπιστήμια να αποσυρθούν από τη συνεργασία με τη σιωνιστική οντότητα και να τερματίσουν την παλαιστινιακή γενοκτονία και κατοχή.

Κρατηθήκαμε την Τετάρτη 15 Μαΐου -που είναι η Ημέρα της Νάκμπα- καικρατηθήκαμε για μια εβδομάδα χωρίς να έχουμε ποινικές καταδίκες.Πρόκειται σαφώς για μια πράξη αντιποίνων από το ελληνικό κράτος για ναφιμώσει το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. Πράγματι, ο λόγος πουδόθηκε για την απέλασή μας είναι ο χαρακτηρισμός μας ως ατόμων πουαποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια. Αλλά πώς μπορεί να είναι, ότανδεν έχουμε καν καταδικαστεί, πόσο μάλλον ούτε καν δικαστεί; Οχαρακτηρισμός ως απειλών για την εθνική ασφάλεια είναι ένα ξεκάθαροτέχνασμα της ελληνικής φασιστικής κυβέρνησης για να στρέψει την κοινήγνώμη κατά της στήριξης του παλαιστινιακού λαού, όπως έχει καταστείσαφές από τη δήλωση του Μητσοτάκη την ημέρα της σύλληψής μας, «ανκάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να επαναλάβουν αυτό που έχουν δει σε άλλεςχώρες και να καταλάβουν πανεπιστήμια, στήνουν σκηνές και κάνουν χάος,κάνουν μεγάλο λάθος». Είναι λοιπόν σαφές ότι ο χαρακτηρισμός μας ωςαπειλή πολύ μικρή σχέση έχει με το γεγονός της σύλληψής μας και αντ’αυτού είναι μια πολιτική τακτική που χρησιμοποιείται από την κυβέρνησηγια να μας φιμώσει.

Μεγαλώνοντας ως μαύρη, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αφρική, έχω δει απόπρώτο χέρι τα απομεινάρια της αποικιακής καταπίεσης και τον αγώνα γιααυτοδιάθεση. Στην Ευρώπη, αντιμετώπισα συστημικό ρατσισμό και κοινωνικήπεριθωριοποίηση, ενώ στην Αφρική, είδα τις διαρκείς επιπτώσεις τηςαποικιακής εκμετάλλευσης. Αυτές οι εμπειρίες απηχούν τους αγώνες τωνΠαλαιστινίων υπό σιωνιστική κατοχή, υπογραμμίζοντας τη διασύνδεση τωναγώνων μας για δικαιοσύνη. Αυτοί οι αγώνες έχουν βαθιά απήχηση σε μένακαι τροφοδοτούν τη δέσμευσή μου στην παγκόσμια δικαιοσύνη.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής μας, γίναμε μάρτυρες πολυάριθμωνπαραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όχι μόνο εναντίον μας, αλλά καιεναντίον άλλων κρατουμένων χωρίς έγγραφα που στερούνται νομικήςεκπροσώπησης.

Ιατρική αμέλεια:

– Ένα άτομο από την ομάδα μας απαιτεί καθημερινή φαρμακευτική αγωγή,αλλά έπρεπε να αγωνιζόμαστε για πρόσβαση κάθε μέρα, με αποτέλεσμα ναχάνουμε δόσεις.- Το αίτημα ενός άλλου κρατουμένου για ψυχιατρικήπερίθαλψη απορρίφθηκε, με τα ραντεβού ομολογουμένως να καθυστερούν γιαμετά την αποφυλάκιση.- Ο γιατρός του κέντρου κράτησης είναι σπάνιαδιαθέσιμος και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η ιατρική βοήθειακαθυστερεί επικίνδυνα λόγω της απομόνωσης του κέντρου.

Περιορισμός τροφίμων:

– Τα τρόφιμα των κρατουμένων είναι ελάχιστα βρώσιμα και διατροφικάανεπαρκή. Βρήκαμε ύποπτα μπλε υπολείμματα στα γεύματά μας, εγείρονταςμας ανησυχίες για μόλυνση από φάρμακα.- Παρά τους κανονισμούς, οιεπισκέπτες μας στερήθηκαν τη δυνατότητα να μας φέρουν φαγητό καιεξαναγκαστήκαμε να αγοράσουμε από το υπερτιμημένο μίνι μάρκετ τουστρατοπέδου, εφοδιασμένο με προϊόντα που υποστηρίζουν το σιωνιστικόκαθεστώς.

Χειραγώγηση των δικαιωμάτων στο επισκεπτήριο:

– Το δικαίωμα στο επισκεπτήριο έχει παραβιαστεί κατάφωρα, μεπεριορισμένη πρόσβαση και χωρίς δυνατότητα ιδιωτικού επισκεπτηρίου.-Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις οδηγίες που παρέχονται από τιςπρεσβείες, οι οποίες εγγυώνται συχνότερες και ιδιωτικές επισκέψεις.

Καταπάτηση του δικαιώματος στην ενημέρωση:

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν συστηματικά να μας αναγκάσουν ναυπογράψουμε έγγραφα χωρίς μετάφραση, παραβιάζοντας το δικαίωμά μας νακατανοήσουμε τις συνέπειες.

– Αρχικά, δεν δόθηκαν μεταφράσεις για τις εντολές απέλασής μας, και όταντο έκαναν, οι διερμηνείς ήταν ασφαλήτες, με στόχο να αποσπάσουνπληροφορίες παραπλανητικά.

Ως απάντηση στην άδικη κράτηση μας και σε όλες τις αδικίες, ξεκινώαπεργία πείνας διαρκείας, από σήμερα 24/05/2024, που θα διαρκέσει μέχρινα ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου και για όσο διάστημα κρατούμαι σε αυτότο στρατόπεδο.

Τα αιτήματά μου είναι τα εξής:

Να τερματίσουμε την παράνομη κράτησή μας και να ακυρώσουμε την απόφασηαπέλασης που εκδόθηκε πριν από τη δίκη μας. Επιτρέψτε στους κρατούμενους να λαμβάνουν φαγητό και νερό απόεξωτερικούς επισκέπτες.Εξασφάλιση της καθημερινής παρουσίας γιατρού στο κέντρο κράτησης.Εγγύηση ότι οι κρατούμενοι υπό ιατρική περίθαλψη λαμβάνουν τασυνταγογραφούμενα φάρμακά τους σύμφωνα με τις οδηγίες.Παροχή έγκαιρων ιατρικών ραντεβού για όλους τους κρατούμενους.Σεβαστείτε τα δικαιώματα επίσκεψης των κρατουμένων σύμφωνα με τα διεθνήπρότυπα. Εξασφάλιση καθημερινής παρουσίας μεταφραστών στα γαλλικά, αγγλικά,αραβικά και φαρσί.Έρευνα για το μπλε υπόλειμμα που βρέθηκε στα τρόφιμά μας και τέλος στιςπρακτικές αποδυνάμωσης των κρατουμένων μέσω της διατροφής.

Υπενθυμίζω στον κόσμο γιατί κρατούμαστε: η Παλαιστίνη βρίσκεται υπόσιωνιστική στρατιωτική κατοχή από το 1948, υποκείμενη σε απαρτχάιντ καιγενοκτονία. Η κράτησή μας είναι μια πολιτική κίνηση για να καταπνίξουνετην αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη. Αυτό δεν θα το επιτύχουν.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι αγώνες για δικαιοσύνη είναι αλληλένδετοι.Αναλογιζόμενη την αφρικανική κληρονομιά μου, η ανθεκτικότητα και τοθάρρος των προγόνων μου ενάντια στην αποικιοκρατία με εμπνέουν νασυνεχίσω να αγωνίζομαι ενάντια σε όλες τις μορφές καταπίεσης. Οιπαραλληλισμοί μεταξύ των αφρικανικών απελευθερωτικών αγώνων και τηςπαλαιστινιακής αντίστασης για ελευθερία είναι σαφείς, υπογραμμίζονταςτον παγκόσμιο αγώνα για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ανθρώπιναδικαιώματα.

Προσθέτω τη μακρά παράδοση των πολιτικών κρατουμένων να χρησιμοποιούν τασώματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η απεργία πείνας μου είναι μιαστάση ενάντια στις αδικίες των φασιστικών κρατών. Ό,τι μου συμβεί κατάτη διάρκεια αυτής της απεργίας είναι αποκλειστική ευθύνη του ελληνικούκράτους.

Στην απεργία πείνας επ’ αόριστον, οι μόνες προσλήψεις μου θα είναι νερό,ζάχαρη, αλάτι, τσάι, καραμέλες και βιταμίνη Β1.

Οι αντιλήψεις μας είναι ισχυρότερες από την καταστολή σας. Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους! Τέλος σε όλες τις διοικητικές κρατήσεις!

Léa Courtois Dakpa 24/05/2023, Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Αμυγδαλέζα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα