ΑΘΗΝΑ
06:53
|
17.06.2024
Ιερέας αναγκάστηκε να δαγκώσει γυναίκα όταν αυτή άρπαξε από τα χέρια του κομμάτια από τον άρτο της Θείας Κοινωνίας.
Η ενορία του Θωμά του Ακινάτη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ιερέας από τη Φλόριντα κατηγορείται ότι δάγκωσε μια γυναίκα ενώ μοίραζε τη Θεία Κοινωνία κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας στο Σεντ Κλάουντ, σε μια υποτιθέμενη «προσπάθεια να υπερασπιστεί τον άρτο της Θείας Κοινωνίας», σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση για την υπόθεση.

Ο ιερέας, που αναγνωρίστηκε ως ο πατέρας Φιντέλ Ροντρίγκεζ, αρνήθηκε αρχικά να δώσει στη γυναίκα άρτο για τη Θεία Κοινωνία στις 19 Μαΐου και της είπε ότι «δεν έκανε τα προηγούμενα βήματα που απαιτούνται» για να λάβει τον άρτο, όταν τη συνάντησε στη λειτουργία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα εκείνη την ημέρα στην καθολική εκκλησία του Αγίου Θωμά του Ακινάτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μια δήλωση που δόθηκε από την Επισκοπή του Ορλάντο αναφέρει ότι ο Ροντρίγκεζ έδωσε στη γυναίκα μια ευλογία στη λειτουργία των 10 π.μ. και «τη συμβούλεψε να λάβει το μυστήριο της μετάνοιας (εξομολόγηση) πριν επιστρέψει για να λάβει τη Θεία Κοινωνία».

Η γυναίκα είπε στην αστυνομία ότι επέστρεψε στην εκκλησία για τη λειτουργία του μεσημεριού και ενημέρωσε τον ιερέα ότι είχε πράγματι κάνει τα απαραίτητα βήματα και «είναι πλέον αποδεκτή από τον Θεό, δίνοντάς της έτσι τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη θεία κοινωνία», αναφέρει η ένορκη κατάθεση.

Ο ιερέας ρώτησε τη γυναίκα αν «είχε πάει στο μυστήριο της μετάνοιας (εξομολόγηση), στο οποίο εκείνη δήλωσε ότι δεν τον αφορά», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Όπως γράφει αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο πατέρας Ροντρίγκεζ πρόσφερε στη γυναίκα τη Θεία Κοινωνία στη γλώσσα. Σε εκείνο το σημείο, η γυναίκα έβαλε με δύναμη το χέρι της στο δοχείο και άρπαξε μερικά κομμάτια από τον άρτο της Θείας Κοινωνίας, συνθλίβοντάς τες. Έχοντας μόνο το ένα χέρι ελεύθερο, ο Πατέρας Ροντρίγκεζ αγωνίστηκε να συγκρατήσει τη γυναίκα, καθώς εκείνη αρνιόταν να αφήσει τον άρτο. Όταν η γυναίκα τον έσπρωξε και αντιδρώντας σε μια αντιληπτή πράξη επιθετικότητας, ο Πατέρας Ροντρίγκεζ δάγκωσε το χέρι της για να αφήσει τον άρτο που άρπαξε.

Η γυναίκα κλήθηκε να φύγει, σύμφωνα με τη Μητρόπολη, η οποία πρόσθεσε ότι ο ιερέας δεν την είχε συναντήσει ξανά στο παρελθόν. Η ίδια αρνήθηκε την ιατρική φροντίδα και η αστυνομία φωτογράφισε το σημάδι του δαγκώματος, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση.

Η αστυνομία του Σεντ Κλάουντ διαβίβασε την περίληψη των γεγονότων της ένορκης κατάθεσης στο γραφείο του εισαγγελέα για εξέταση.

Το Γραφείο του Εισαγγελέα του 9ου δικαστικού κυκλώματος δήλωσε στο CNN σε δήλωσή του την Παρασκευή: «Λάβαμε την υπόθεση και αυτή τη στιγμή εξετάζεται για να καθορίσουμε την κατάλληλη πορεία δράσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη – Τέσσερις νεκροί και επτά τραυματίες

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Δεκατέσσερις Ιορδανοί πέθαναν κατά τη διάρκεια του χατζ στη Σαουδική Αραβία

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα