ΑΘΗΝΑ
14:52
|
26.06.2024
Ο ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας στην Αρμενία δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν ζει τις τελευταίες μέρες της πολιτικής του ζωής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας στην Αρμενία, ο επικεφαλής της Επισκοπής Tavush της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Μπαγκράτ Γκαλστανιάν, υποσχέθηκε ότι ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν δεν θα παραμείνει για πολύ στην εξουσία.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους:

Λέω ξεκάθαρα, ζεις τις τελευταίες ημέρες της πολιτικής σου ζωής. Να το θυμάσαι καλά αυτό, Νικόλ Πασινιάν. Η ανομία, οι παραβιάσεις του Συντάγματος θα λάβουν τέλος και θα φέρεις την πλήρη ευθύνη το λέω ξεκάθαρα!

Επιπλέον τόνισε ότι η καταστολή δεν θα εκφοβίσει τους διαδηλωτές.

Στα μέσα Απριλίου, η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να εργάζονται για την οριοθέτηση των συνόρων, ειδικότερα, συμφώνησαν για τη διέλευσή τους μεταξύ τεσσάρων αρμενικών και τεσσάρων αζερικών χωριών, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με εκείνη που υπήρχε μεταξύ των σοβιετικών δημοκρατιών την εποχή της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ. Έτσι, το Γερεβάν συμφώνησε να μεταφέρει τέσσερα χωριά στη δικαιοδοσία του Μπακού. Αυτό προκάλεσε μαζικές διαμαρτυρίες στην Αρμενία.

Από τις 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαμαρτυρίες στο Γερεβάν. Οι συμμετέχοντες σε αυτές απαιτούν την παραίτηση του Πασινιάν, τον τερματισμό της διαδικασίας οριοθέτησης των συνόρων και τη μεταφορά των συνοριακών εδαφών στο Αζερμπαϊτζάν. Η επόμενη συγκέντρωση του κινήματος έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Διαδικτυακή προβολή ταινίας-εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 27/6

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο- Ήχησε το 112

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Σοβαρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού με έναν νεκρό (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα