ΑΘΗΝΑ
14:45
|
17.06.2024
Στην προτροπή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να άρει τους περιορισμούς στα πλήγματα της Ουκρανίας στη Ρωσία, αναφέρθηκε η Μαρία Ζαχάροβα.
Μαρία Ζαχάροβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όσοι προσκλήθηκαν στη φερόμενη ειρηνευτική διάσκεψη στην Ελβετία θα πρέπει να γνωρίζουν την προτροπή του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να άρει τους περιορισμούς στα πλήγματα της Ουκρανίας στη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδει το TASS.

Η διπλωμάτης σημείωσε τις δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ «ο οποίος προέτρεψε τις χώρες του ΝΑΤΟ να άρουν τους περιορισμούς στα χτυπήματα του καθεστώτος του Κιέβου σε στόχους σε ολόκληρη τη Ρωσία». «Είναι χρήσιμο να το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν προσκληθεί στη δήθεν ειρηνευτική διάσκεψη στην Ελβετία», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Η Ελβετία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διάσκεψη για την Ουκρανία στο θέρετρο Burgenstock στις 15-16 Ιουνίου. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Ελβετίας δήλωσε νωρίτερα ότι η Βέρνη είχε προσκαλέσει περισσότερες από 160 αντιπροσωπείες στη διάσκεψη για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των χωρών G7, G20 και BRICS. Σύμφωνα με Ελβετούς αξιωματούχους, η Ρωσία δεν έχει προσκληθεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα ζητούσε να συμμετάσχει στη διάσκεψη εάν δεν ήταν επιθυμητή εκεί. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η διεξαγωγή της διάσκεψης στην Ελβετία είναι ένας «δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά», με τη Μόσχα να μην βλέπει την επιθυμία της Δύσης να κάνει επιχειρήσεις με δίκαιο τρόπο. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Μόσχα δεν αρνήθηκε ποτέ να διευθετήσει τη σύγκρουση με το Κίεβο μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε νωρίτερα σε συνέντευξή του στο The Economist ότι η Ουκρανία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους που βρίσκονται στο διεθνώς αναγνωρισμένο ρωσικό έδαφος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουλέμπα: Απαραίτητος ο διάλογος με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης

Σύγκρουση φιλιππινέζικου πλοίου και κινεζικού σκάφους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Αυλαία με Διεθνή Διάσκεψη για το Ινστιτούτο Τσίπρα

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα