ΑΘΗΝΑ
13:48
|
17.06.2024
Το ΝΑΤΟ σχηματίζει ένα δίκτυο εργαστηρίων στον κυβερνοχώρο κατά μήκος της περιμέτρου των συνόρων της Ρωσίας, δήλωσε ο Άρτουρ Λιουκμάνοφ.
Ο Λιουκμάνοφ είπε ότι ολόκληρες μονάδες των δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων έχουν σταλεί στο Κίεβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ΝΑΤΟ σχηματίζει ένα δίκτυο εργαστηρίων στον κυβερνοχώρο κατά μήκος της περιμέτρου των συνόρων της Ρωσίας σε Εσθονία, Λετονία, Φινλανδία και Ρουμανία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Sputnik ο Άρτουρ Λιουκμάνοφ, ειδικός προεδρικός εκπρόσωπος για τη διεθνή συνεργασία στην ασφάλεια πληροφοριών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Ουάσιγκτον εφαρμόζει εδώ και καιρό μεθόδους υβριδικού πολέμου κατά της Ρωσίας στη σφαίρα των πληροφοριών. Η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως το κύριο πεδίο εκπαίδευσης, οι χάκερ του οποίου, συμπεριλαμβανομένου του πολυδιαφημισμένου «στρατού πληροφορικής», πραγματοποιούν πράξεις ηλεκτρονικών σαμποτάζ υπό τη στενή κηδεμονία των εποπτών του ΝΑΤΟ», είπε.

Ο Λιουκμάνοφ είπε ότι ολόκληρες μονάδες των δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων έχουν σταλεί στο Κίεβο.

«Δεν είναι μυστικό ότι η συμμαχία σχηματίζει ένα ολόκληρο δίκτυο εργαστηρίων στον κυβερνοχώρο κατά μήκος της περιμέτρου των ρωσικών συνόρων στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Φινλανδία, τη Ρουμανία και στο μέλλον – στη Γεωργία και τη Μολδαβία. Υπό την αιγίδα του Πενταγώνου, διεξάγονται ασκήσεις στον κυβερνοχώρο σε συστηματική βάση (οι ασκήσεις Cyber Flag ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στις ΗΠΑ), κατά τις οποίες δοκιμάζονται σενάρια αντιπαράθεσης μαζί μας στην ψηφιακή σφαίρα», είπε ο διπλωμάτης.

Οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, δημιουργούν επιθετικές δυνατότητες στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, δήλωσε ο Άρτουρ Λιουκμάνοφ.

«Πράγματι, οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, συνεχίζουν να δημιουργούν επιθετικές δυνατότητες ΤΠΕ για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων υπολογιστών εναντίον των γεωπολιτικών αντιπάλων τους, δηλαδή της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων ανεξάρτητων κρατών», είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουλέμπα: Απαραίτητος ο διάλογος με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης

Σύγκρουση φιλιππινέζικου πλοίου και κινεζικού σκάφους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Αυλαία με Διεθνή Διάσκεψη για το Ινστιτούτο Τσίπρα

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα