ΑΘΗΝΑ
13:21
|
17.06.2024
Τουλάχιστον επτά βρέφη σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε νοσοκομείο παίδων στην περιοχή Vivek Vihar του Νέου Δελχί.
Ο Πρωθυπουργός του Δελχί, Arvind Kejriwal, χαρακτήρισε το περιστατικό «σπαραχτικό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά βρέφη σκοτώθηκαν από πυρκαγιά σε νοσοκομείο παίδων στην πρωτεύουσα της Ινδίας, δήλωσε αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Οι διασώστες μετέφεραν 12 νεογέννητα από το νοσοκομείο σε άλλη εγκατάσταση, αλλά πέντε από αυτά πέθαναν λόγω εισπνοής καπνού, δήλωσε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής Ατούλ Γκαργκ την Κυριακή.

Άλλα πέντε επέζησαν και νοσηλεύονται για εισπνοή καπνού, πρόσθεσε.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Baby Care Hospital στην περιοχή Vivek Vihar του Νέου Δελχί.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου. Ο Σουρές Κουμάρ, ένας άλλος αξιωματικός της πυροσβεστικής, είπε ότι η φωτιά σβήστηκε σε περίπου μία ώρα και η αιτία της διερευνάται.

«Και τα 12 νεογέννητα μωρά διασώθηκαν από το νοσοκομείο με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων», είπε ο αστυνομικός Σουρέντα Τσουντχάρι σε δήλωση, προσθέτοντας ότι όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, πολλά από τα βρέφη ήταν νεκρά.

Ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου παίδων τράπηκε σε φυγή, είπε η αστυνομία, με τον Τσουντχάρι να προσθέτει ότι κινούνται νομικά μέτρα εναντίον του ατόμου, το οποίο δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India μετέδωσε επικαλούμενο τον Γκαργκ ότι 14 πυροσβεστικά οχήματα επιχείρησαν για να καταπολεμήσουν τη φωτιά. «Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω έκρηξης σε φιάλη οξυγόνου», είπε.

Τα πτώματα των νεκρών βρεφών έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο GTB του Νέου Δελχί για νεκροψία, ανέφερε η εφημερίδα Indian Express.

Ο Πρωθυπουργός του Δελχί, Αρβίντ Κετζριγουάλ, χαρακτήρισε το περιστατικό «σπαραχτικό».

«Στεκόμαστε όλοι δίπλα σε όσους έχασαν τα αθώα παιδιά τους σε αυτό το ατύχημα», είπε στο X. «Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται και όποιος ευθύνεται για αυτήν την αμέλεια δεν θα γλιτώσει».

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου περισσότεροι από δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον εννέα παιδιά, σκοτώθηκαν σε μεγάλη πυρκαγιά σε ένα κατάμεστο λούνα παρκ στο Rajkot στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ. Δύο άτομα συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πυρκαγιές είναι συνηθισμένες στην Ινδία, όπου οι οικοδόμοι και οι κάτοικοι συχνά αψηφούν τους οικοδομικούς νόμους και τους κώδικες ασφαλείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το εκλογικό μήνυμα δεν ελήφθη (να δεις τι σου ‘χουν για μετά)

Χανιά: Επίθεση με ρόπαλα και όπλο σε μίνι μάρκετ- Συνελήφθησαν οι δράστες

Οκτώ νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

BBC: «Το ελληνικό Λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα