ΑΘΗΝΑ
18:45
|
17.06.2024
Φέτος το τουρνουά είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Παλαιστίνης.
Στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού του Άρη, που δολοφονήθηκε από χούλιγκανς τον Φεβρουάριο του 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλα είναι έτοιμα για το 3ο τουρνουά ποδοσφαίρου «Άλκης Καμπανός», το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου, στη Θέρμη, στη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού του Άρη, που δολοφονήθηκε από χούλιγκανς τον Φεβρουάριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Το τουρνουά ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία του Διεπιστημονικού Εργαστηρίου Παρευξείνιων και Μεσογειακών Μελετών (ΔΕΠΑΜΕΜ) της Σχολής Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Σ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των όχι αμιγώς ακαδημαϊκών δράσεών του, με στόχο να αναδείξει τον ρόλο του ποδοσφαίρου ως παράγοντα και χώρου απελευθέρωσης δυνατοτήτων, κοινωνικής ευαισθητοποίησης, μόρφωσης και δημιουργικής συνύπαρξης, ιδίως δε στις μικρότερες ηλικίες και στα τμήματα υποδομής.

Φέτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με δεδομένη την συντελούμενη γενοκτονία στη Γάζα, το τουρνουά είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Παλαιστίνης.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

Μετά την τραγική δολοφονία του φοιτητή μας Άλκη Καμπανού αποφασίσαμε να ονομαστεί τουρνουά «Άλκης Καμπανός» ενώ παραλλήλως ξεκινήσαμε την οργάνωση του δικτύου «Άλκης Καμπανός», το οποίο φιλοδοξεί να προωθήσει γόνιμη συζήτηση και καλές πρακτικές σχετικά με το πώς οι ακαδημίες ποδοσφαίρου μπορούν να αποτελούν χώρους όχι μόνο αγωνιστικής αλλά και ευρύτερης κοινωνικής, μορφωτικής εξέλιξης των παιδιών.  Εταίροι μας φιλοδοξούμε να είναι ακαδημίες ποδοσφαίρου, πανεπιστήμια, συνδικάτα, κινήματα κλπ.

Κάθε χρόνο, πέρα από τον Άλκη τιμούμε και ένα άλλο πρόσωπο ή πρόσωπα τα οποία έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο είτε στο ποδόσφαιρο είτε ευρύτερα. Το πρώτο τουρνουά είχε αποτίσει φόρο τιμής στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ενώ το δεύτερο στον Λεβ Γιασίν.

Με δεδομένη την συντελούμενη γενοκτονία στην Παλαιστίνη δε θα μπορούσαμε φέτος να μείνουμε αδιάφοροι. Ο εξελισσόμενος εδώ και 76 χρόνια αγώνας του Παλαιστινιακού λαού για αυτοδιάθεση και οι εικόνες των παιδιών (και όχι μόνο των παιδιών) θυμάτων της γενοκτονίας μας επιβάλουν να στρέψουμε το βλέμμα μας στην Παλαιστίνη. Εξ ου και φέτος το 3ο τουρνουά «Άλκης Καμπανός» είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Παλαιστίνης.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί  το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, 1-2/6, αφορά τα τμήματα υποδομής και ειδικότερα τις ηλικίες Κ10, Κ12, Κ14 και θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Planet FC στη Θέρμη, στο 15ο χλμ. Χαριλάου – Θέρμης (πλησίον ΚΤΕΟ Express Service).

Το τουρνουά μας λαμβάνει χώρα χάρη στη βοήθεια και στη συμμετοχή των ακαδημιών των ομάδων του Άρη, της Δράμας, του Ηρακλή, του Μακεδονικού και του ΠΑΟΚ αλλά και στην Planet FC.  Χορηγoί επικοινωνίας Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και η ιστοσελίδα «Gazzetta». Τους ευχαριστούμε όλους για τη σταθερή υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία μας.

Ενόψει της διεξαγωγής του τουρνουά, το ΔΕΠΑΜΕΜ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου Τετάρτη 29 Μαΐου στις 12.00μμ στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του κτιρίου της Νομικής στο ΑΠΘ (3ος όροφος)
Η Συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί και διαδικτυακώς στον ακόλουθο σύνδεσμο.
https://authgr.zoom.us/j/95534568758?pwd=Vi9BYVBuZ3I3eTVNZFR0N3BIZHlNUT09
Meeting ID: 955 3456 8758
Passcode: 203532»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη, δεν σας φτάνει;

Εφιαλτική η κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα

MyPhoto: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τις φωτογραφίες ανηλίκων σε επίσημα έγγραφα

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Διαμαρτυρία στις 17/6 έξω από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα