ΑΘΗΝΑ
17:51
|
17.06.2024
«Η σφαγή αποκάλυψε για μία ακόμα φορά το στυγνό και προδοτικό πρόσωπο του κράτους τρομοκράτη», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αφορμή τη χθεσινή σφαγή σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και «οι βάρβαροι να λογοδοτήσουν» για τις πράξεις τους.

«Αυτή η σφαγή, που έγινε μετά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου για τον τερματισμό των επιθέσεων, αποκάλυψε για μία ακόμα φορά το στυγνό και προδοτικό πρόσωπο του κράτους τρομοκράτη», δήλωσε ο Ερντογάν για την ισραηλινή επίθεση στο τελευταίο καταφύγιο που έχει απομείνει στον παλαιστινιακό θύλακα, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 40 ανθρώπους, κυρίως γυναικόπαιδα.

«Όπως ο Χίτλερ, ο Μιλόσεβιτς, ο Κάρατζιτς και άλλοι φαραώ της ιστορίας που θαυμάζουν, δεν θα αποφύγουν την κατάρα. Ως Τουρκία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ζητήσουμε τον λογαριασμό από αυτούς τους βαρβάρους, αυτούς τους δολοφόνους που δεν έχουν καμία σχέση με την ανθρωπιά», τόνισε ο Ερντογάν.

Η δέσμευση του Τούρκου προέδρου έρχεται σε μια περίοδο έντονων συγκρούσεων και διεθνούς κατακραυγής για τις ενέργειες του Ισραήλ, ενώ ο Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία θα σταθεί αλληλέγγυα στους Παλαιστίνιους και θα επιδιώξει την απονομή δικαιοσύνης για τα θύματα των επιθέσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ στην κορυφή της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών

Κυπριακή καταγγελία στην Ε.Ε. για εικονικούς φοιτητές στα κατεχόμενα

Τη διάλυση 4 ταγμάτων της Χαμάς στη Ράφα λέει πως πέτυχε το Ισραήλ

ΗΠΑ: Πακέτο βοηθείας ύψους 1,4 δισ. ευρώ για τον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα