ΑΘΗΝΑ
19:16
|
17.06.2024
Πολλά από τα θύματα κάηκαν ζωντανά μέσα στις σκηνές, ενώ τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να χειριστούν τον αριθμό των τραυματιών.
Σφαγή αμάχων στο κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων Ταλ ασ Σουλτάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα φονική αεροπορική επιδρομή πραγματοποίησαν οι Ισραηλινοί στη Ράφα με την προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής και τη Χαμάς να κατηγορούν το Ισραήλ πως διέπραξε «σφαγή» αμάχων πλήττοντας το κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων Ταλ ασ Σουλτάν, το οποίο είχε δημιουργηθεί κοντά σε αποθήκη του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Το πρακτορείο ειδήσεων Wafa, επικαλούμενο τοπικές πηγές, αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση του έφτασε τουλάχιστον στους 40, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Μεταδίδοντας ενημερώσεις από την Εταιρεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS), το πρακτορείο αναφέρει πως πολλά από τα θύματα κάηκαν ζωντανά μέσα στις σκηνές, ενώ τα νοσοκομεία στην περιοχή δεν είναι σε θέση να χειριστούν τον μεγάλο αριθμό των τραυματιών.

Εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής έκανε λόγο για «σφαγή που ξεπερνά κάθε όριο», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa και τόνισε την επείγουσα ανάγκη παρέμβασης για να σταματήσουν αμέσως τα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού.«Η ειδεχθής αυτή σφαγή αποτελεί πρόκληση για όλους τους διεθνείς θεσμούς και ιδιαίτερα για την σαφή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ICJ, που διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεση κατά της Ράφα και να παράσχει προστασία στον παλαιστινιακό λαό», πρόσθεσε.Τέλος δήλωσε ότι θεωρεί την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπεύθυνη για τα ισραηλινά εγκλήματα και ζήτησε από την Ουάσιγκτον «να υποχρεώσει το Ισραήλ να σταματήσει την τρέλα και τη γενοκτονία που διαπράττει στη Γάζα».

Μετά «τη φρικιαστική σιωνιστική σφαγή που διέπραξε απόψε ο εγκληματικός στρατός κατοχής βάζοντας στο στόχαστρο σκηνές εκτοπισμένων, καλούμε τις μάζες του λαού μας στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα εδάφη και στο εξωτερικό να σηκωθούν και να κάνουν πορεία οργής», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το χτύπημα στον καταυλισμό έγινε γιατί εκεί «είχαν βρει καταφύγιο σημαντικοί τρομοκράτες, προσθέτοντας ότι είναι «ενήμερος» για το ότι υπήρξαν απώλειες μεταξύ αμάχων και ότι το συμβάν τελεί «υπό εξέταση». «Η επιδρομή έγινε εναντίον θεμιτών στόχων δυνάμει του διεθνούς δικαίου, με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας, στη βάση ακριβών πληροφοριών για τη χρήση της περιοχής από τη Χαμάς», ανακοινώθηκε χαρακτηριστικά.

Η Φραντσέσκα Αλμπανίζι, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο παλαιστινιακό έδαφος, περιέγραψε την ισραηλινή επίθεση ως «περισσότερη φρίκη».«Αυτή η σκληρότητα, μαζί με την κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου, είναι απαράδεκτη», είπε σε ανάρτησή της στο X. «Η Γενοκτονία της Γάζας δεν θα τελειώσει εύκολα χωρίς εξωτερική πίεση: το Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπίσει κυρώσεις, δικαιοσύνη, αναστολή εμπορικών συμφωνιών και εταιρικών σχέσεων, καθώς και αποβολή από διεθνή φόρουμ», πρόσθεσε.

Δράση κατά του Ισραήλ στον απόηχο της επίθεσης ζήτησε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στη στέγαση.

«Το να επιτίθενται σε γυναίκες και παιδιά ενώ βρίσκονται σε καταφύγια στη Ράφα είναι μια τερατώδης θηριωδία. Χρειαζόμαστε συντονισμένη παγκόσμια δράση για να σταματήσουμε τις ενέργειες του Ισραήλ τώρα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δήλωσαν «τρομοκρατημένοι» από την επίθεση του Ισραήλ στον καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στο Ταλ ασ Σουλτάν, τονίζοντας ότι αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι οι Παλαιστίνιοι δεν είναι ασφαλείς πουθενά στη Γάζα και επαναλαμβάνοντας την έκκλησή τους για άμεση και διαρκή κατάπαυση του πυρός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σύρος: Πυροβόλησαν και σκότωσαν άλογο ιππασίας

Ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη, δεν σας φτάνει;

Εφιαλτική η κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα

MyPhoto: Νέα ψηφιακή εφαρμογή για τις φωτογραφίες ανηλίκων σε επίσημα έγγραφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα