ΑΘΗΝΑ
19:46
|
17.06.2024
Βιντεοδιάσκεψη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, αλλά και Βενεζουέλα, Γεωργία και Μέση Ανατολή στην ατζέντα των συζητήσεων.
Διήμερη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες, Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνονται ο πόλεμος στην Ουκρανία, έπειτα από άτυπη ανταλλαγή απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος προβλέπεται να παραστεί στην έναρξη της συνόδου μέσω βιντεοδιάσκεψης προκειμένου να παράσχει ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο και τις τρέχουσες προτεραιότητες της Ουκρανίας.

Θα συζητηθούν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, με έμφαση στην εν εξελίξει εκλογική διαδικασία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου 2024, και στη Γεωργία, αλλά και η κρίση στη Μέση Ανατολή, για την οποία οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ε.Ε. θα ανταλλάξουν απόψεις με τους ομολόγους τους της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιορδανίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου.

Μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου θα ακολουθήσει η όγδοη διάσκεψη των Βρυξελλών με θέμα «Στηρίζοντας το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής».

Χθες, Σάββατο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε υπουργική συνάντηση για την Παλαιστίνη, που διοργάνωσαν η Νορβηγία και η Σαουδική Αραβία, ενώ παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΞ, είχε σύντομη συνομιλία με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας Αιμάν Σαφάντι, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Xάτζα Λαχμπίμπ, την υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας Λουμινίτα Οντομπέσκου και την υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας Μπάιμπα Μπράζε στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης για την Παλαιστίνη στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείο Εξωτερικών στην πλατφόρμα Χ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαδοχικές οι συναντήσεις του Έιμος Χοκστάιν στο Ισραήλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο οδικός χάρτης του Πούτιν για διαπραγματεύσεις

Συνάντηση Κασσελάκη με Παλαιστίνιο πρώην υπουργό

Κουλέμπα: Απαραίτητος ο διάλογος με τη Ρωσία για τον τερματισμό της σύγκρουσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα