ΑΘΗΝΑ
01:50
|
27.07.2024
Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, μειωμένο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωεκλογές.
Δημοσκόπηση Μetron Αnalysis
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis βγήκε στο φως τη για λογαριασμό του Mega.

Σε αυτή καταγράφεται προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην πρόθεση ψήφου και στην εκτίμηση ψήφου, έχουμε τη συνέχεια των μικρών ανοδικών βημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, αλλά σαφώς στην τρίτη θέση, την μικρή υποχώρηση του του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης και το ενδεχόμενο να προστεθεί και το ΜέΡΑ25 στα κόμματα που θα αγγίξουν το 3%.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει τη σαφή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, όμως με υποχώρηση 1,4% σε σχέση με τον Απρίλιο, σταθερότητα του ΣΥΡΙΖΑ, μικρή άνοδο του ΠΑΣΟΚ, υποχώρηση του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, σταθερότητα της Νέας Αριστεράς και για πρώτη φορά μια σαφή ανοδική τάση του ΜέΡΑ25. Την ίδια στιγμή ούτε οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου, παρά την αναγνωρισιμότητα του επικεφαλής, ούτε η «Φωνή της Λογικής» δείχνουν να έχουν μεγάλη δυναμική.

Την ίδια ώρα οι συσπειρώσεις των κομμάτων δεν είναι στα πιο υψηλά επίπεδα. Η ΝΔ είναι στο 66,3%, βλέποντας στις διαρροές προς τα δεξιά, κυρίως προς την Ελληνική Λύση να προστίθενται και αυτές προς τη Φωνή της Λογικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 59% εξακολουθεί να έχει προφανώς τις διαρροές και προς τη Νέα Αριστερά και προς το ΠΑΣΟΚ και προς το ΚΚΕ αλλά προς το ΜέΡΑ25. Το ΠΑΣΟΚ έχει την υψηλότερη συσπείργωση με 72,9%, όμως και εδώ υπάρχουν διάφορες διαρροές.

Εκτίμηση ψήφου

Η ΝΔ είναι σαφώς πρώτη αλλά με μικρότερη εκτίμηση από τον Απρίλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια ελαφρά άνοδο όπως και το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι σαφές ότι δεν έχει δυναμική δεύτερης θέσης, το ΚΚΕ σε μια υποχώρηση σε σχέση με τον Απρίλιο, όπως και η Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας δείχνουν να είναι σίγουρα μέσα, ενώ για πρώτη φορά δίνεται εκλόγιμη δυναμική στο ΜέΡΑ25 με την Νεά Αριστερά να είναι στο όριο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι Δημοκράτες δείχνουν να μένουν εκτός, ενώ η Φωνή της Λογικής δείχνει να παίρνει ένα μέρος του ακροατηρίου της άκρας δεξιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα